Nieuwe artikelen

Soorten japanse messen

Messen en zwaarden worden in Japan gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het smeden en creëren van deze messen vereist enorm veel ervaring, vaardigheid en techniek en mede hierdoor worden Japanse messen gezien als de hoogste kwaliteit messen en zwaarden die bestaan. De zwaarden of messen worden gesmeed uit verschillende soorten materialen en daardoor zijn er veel verschillende soorten messen voor bepaalde situaties. Bij Japanse keukenmessen is dit ook van toepassing en daarom worden deze messen veel gebruikt door chefkoks of restauranteigenaren. Hieronder staan 5 soorten japanse koksmessen en de toepassing ervan.

Soorten japanse messen

Modellen Japanse keukenmessen

  • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
  • Santoku: De letterlijke vertaling van dit mes is 3 goede dingen. Dit is een referentie naar de drie snijfuncties van het mes, snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het is dus een allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vis, vlees en kruiden. Dit is een van de populairste Japanse koksmessen.
  • Gyuto: Dit allround mes wordt gebruikt voor het snijden van groente, vlees en vis. Dit mes heeft het meeste weg van westers koksmes en is naast de Santoku het populairste model.
  • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
  • Aogami: Dit kleine mes wordt binnen Japan gebruikt als officemes, maar is ook goed te gebruiken als klein schilmesje
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Keuken-leverancier.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Microneedling: dé boost voor een gladdere, stevigere huid

Wil je jouw huid nieuw leven inblazen en zichtbaar verbeteren? Bij Aromas Beautysalon in Hengelo zijn we gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen die écht resultaat geven. Een van onze favoriete methodes om de huid weer strak, glad en stralend te maken, is microneedling – een natuurlijke manier om het herstelproces van je huid te activeren. Wat is microneedling? Microneedling is een innovatieve gezichtsbehandeling waarbij met ultrafijne naaldjes kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Dat klinkt intens, maar het effect is juist verfrissend: je huid gaat zichzelf herstellen en maakt nieuw collageen en elastine aan. Zo wordt je huid steviger, egaler en krijgt ze haar gezonde glans terug. Bij Aromas Beautysalon in Hengelo werken we met professionele apparatuur en zorgvuldig geselecteerde serums, zodat de behandeling veilig en effectief is – afgestemd op jouw huidtype. Wanneer kies je voor microneedling? Microneedling is ideaal als je last hebt van: Fijne lijntjes of beginnende

Gepubliceerd door Keuken Leverancier.nl