Nieuwe artikelen

Soorten japanse messen

Messen en zwaarden worden in Japan gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het smeden en creëren van deze messen vereist enorm veel ervaring, vaardigheid en techniek en mede hierdoor worden Japanse messen gezien als de hoogste kwaliteit messen en zwaarden die bestaan. De zwaarden of messen worden gesmeed uit verschillende soorten materialen en daardoor zijn er veel verschillende soorten messen voor bepaalde situaties. Bij Japanse keukenmessen is dit ook van toepassing en daarom worden deze messen veel gebruikt door chefkoks of restauranteigenaren. Hieronder staan 5 soorten japanse koksmessen en de toepassing ervan.

Soorten japanse messen

Modellen Japanse keukenmessen

  • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
  • Santoku: De letterlijke vertaling van dit mes is 3 goede dingen. Dit is een referentie naar de drie snijfuncties van het mes, snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het is dus een allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vis, vlees en kruiden. Dit is een van de populairste Japanse koksmessen.
  • Gyuto: Dit allround mes wordt gebruikt voor het snijden van groente, vlees en vis. Dit mes heeft het meeste weg van westers koksmes en is naast de Santoku het populairste model.
  • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
  • Aogami: Dit kleine mes wordt binnen Japan gebruikt als officemes, maar is ook goed te gebruiken als klein schilmesje
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Keuken-leverancier.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Een huis kopen in Den Haag: wel of geen voorbehoud maken?

Een huis kopen in Den Haag is momenteel uitdagend. De vraag is groot, het aanbod beperkt. Hierdoor staan kopers onder druk om snel te handelen en stevig te bieden. Maar hoe verstandig is het om een bod uit te brengen zonder voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring? In een gespannen markt zoals Den Haag lijkt het weglaten van voorbehouden aantrekkelijk voor verkopers, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Een ervaren makelaar in Den Haag helpt u de juiste balans te vinden tussen aantrekkelijk bieden en verantwoord kopen. Zeker wanneer snelheid telt, is kennis van zaken onmisbaar. Zo helpt een makelaar in Den Haag uw positie te versterken Bij een huis kopen in Den Haag is het niet alleen het bod dat telt, maar ook de voorwaarden waarmee u het indient. Laat u daarom begeleiden door een deskundige makelaar in Den Haag die weet hoe u zich onderscheidt van

Gepubliceerd door Keuken Leverancier.nl