Keuken Leverancier
Image default
Huishoudelijk

Van gas naar inductie

Wil je je keuken vervangen of ga je binnenkort verhuizen en sta je voor de aanschaf van een nieuwe keuken? Je hebt dan heel wat keuzes te maken. Welke apparatuur kies je, wat voor werkblad, maar ook of je van gas naar inductie gaat. Met die laatste vraag helpen we je graag verder. Wat komt er kijken bij de overstap van gas naar inductie en wat zijn de voordelen?

 

 

Wat houdt koken op inductie in?

Koken op inductie is een elektrische manier van koken. Er ontstaat een magnetisch veld in de kookplaat. Als hier een pan op staat, wordt een inductiestroom in de bodem opgewekt. Deze wordt vervolgens omgezet in warmte. De kookplaat zelf wordt hierbij niet heel warm. De pannen die je gebruikt, moeten een dikke en platte bodem hebben, anders worden ze niet warm.

 

 

Voordelen van de overstap van gas naar inductie

Koken op inductie wordt steeds populairder, omdat het energiezuinig is en je geen gas gebruikt. Alleen het gedeelte van de kookplaat waar de pan op staat, wordt verwarmd. Deze efficiënte manier van koken leidt ook nog eens tot lagere kosten. Bovendien is het veilig, omdat je niet met open vuur werkt en de plaat zich vanzelf uitschakelt als er geen pan meer op staat.

Het schoonmaken van de gasplaat is altijd een vervelend klusje. Met een gladde inductie kookplaat wordt schoonmaken een stuk eenvoudiger. Je houdt tijd over in de keuken, want een pan pasta koken gaat ook twee keer zo snel als op gas.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan koken op inductie? Jawel hoor, een inductie kookplaat is duurder in de aanschaf dan een gaskookplaat en de pannen die je voor het gasfornuis gebruikte, zijn onbruikbaar op de inductie kookplaat. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen.