Keuken Leverancier
Image default
Eten en drinken

Hoe gebruik je een bluetooth thermometer?

Nauwkeurig en praktisch, de culinaire thermometer is het ideale alternatief voor diegenen die het kookpunt niet meer willen missen bij het bereiden van gebakken, gegrilde, gebakken, taarten en vlees of het koelen in het geval van chocolade, desserts, enz. De kookthermometer is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en stelt u in staat om de exacte temperatuur van de bereidingen te regelen, zodat u het recept kunt volgen en een perfect resultaat kunt bereiken. Volg dit artikel en controleer de belangrijkste kenmerken die nodig zijn om een bluetooth thermometer te kiezen.

Wat is een culinaire thermometer?

De culinaire thermometer is een apparaat dat wordt gebruikt om temperatuurschommelingen in culinaire bereidingen te meten. Het bestaat uit een sensorelement met thermometrische eigenschappen en een display, dat analoog of digitaal kan zijn.

Er zijn versies van het type spies, waarbij u de thermometer letterlijk in het voedsel introduceert om de binnentemperatuur te meten en versies van oven- of infraroodmeting, waarmee u de temperatuur kunt meten zonder fysiek contact van de thermometer met het voedsel.

Het is ideaal voor delicate bereidingen zoals vlees, chocolade, gebak, taarten, siropen en andere bereidingen.

Hoe een bluetooth thermometer werkt

De bluetooth thermometer is ideaal voor het meten van de temperatuur in de kern of de binnenkant van voedsel en dranken. Er zijn speciale versies voor vlees, die bestand zijn tegen hoge temperaturen en die gedurende de hele bereidingsperiode in de oven of de barbecue in het stuk vlees of de vogel kunnen blijven steken.

De bluetooth-thermometer is ontwikkeld om de temperatuur van de voedselbereiding op afstand te registreren. De temperatuurmeting van het voedsel wordt via Bluetooth naar uw smartphone of tablet verzonden, zodat u het hele proces kunt controleren en ervoor kunt zorgen dat het voedsel op de juiste temperatuur is bereid. Het bereik van de thermometer varieert afhankelijk van het gekozen model. De gemiddelde afstand is echter 50 meter.

Aankoopcriteria: Factoren om een bluetooth thermometer te kiezen

Temperatuur ondersteund

Elk model heeft een ondersteunde temperatuurcurve, waarvan de meest voorkomende minimumwaarden -50º C en de maximumwaarden 380º C zijn. Modellen met een goede dekking voor negatieve en positieve temperaturen zijn veelzijdiger. 
Hoe groter het bereik van het model, hoe resistenter het materiaal moet zijn, om te voorkomen dat het gemakkelijk beschadigd raakt. Controleer ook of het gekozen model in staat is om negatieve temperaturen te markeren en te weerstaan. Gebruik uw thermometer nooit in omgevingen of preparaten die de capaciteitslimiet overschrijden, dit kan zelfs het product beschadigen.

Leestijd

De afleestijd van de thermometer is de tijd die nodig is om de exacte temperatuur van het voedsel te controleren. Deze tijd wordt bepaald door de relatie tussen het model van de thermometer en de gebruikte meetmethode.

In het geval van delicate recepten, kies thermometers met een snellere afleestijd, omdat de wachttijd voldoende kan zijn voor de bereiding om het punt te passeren.

Meeteenheid

Vergeet niet de meeteenheden van uw culinaire thermometer te controleren. De meeste modellen markeren aanduidingen in graden Celsius en Fahrenheit.

Om echter problemen te voorkomen bij het werken met een apparaat dat u niet kent, dient u in de productbeschrijving te controleren welke apparaten de culinaire thermometer heeft.

Meer informatie over bluetooth thermometers? Bezoek dan eens de website van Thermapen

https://www.thermapen.nl/