Koken is leuk, maar keukenveiligheid is een prioriteit. Er is veel apparatuur en risico’s voor de omgeving die zeer gevaarlijk kunnen zijn. Scherpe voorwerpen, zoals messen, open vuur bij de oven, elektrische apparaten en zelfs bacteriën in de keuken. Het naleven van basisregels voor de veiligheid van de keuken is een goede gewoonte om te ontwikkelen. Let altijd op wat u in de keuken aan het doen bent, want een glaasje kan ernstig letsel of ongelukken veroorzaken. Voorkom ernstig letsel of ongelukken: let altijd goed op wat u aan het doen bent, stel een plan op voor de netheid van de keuken en zorg voor de nodige veiligheidsuitrusting. Het is ook belangrijk om te weten wie er in de ruimte is – kinderen mogen bijvoorbeeld nooit alleen in de keuken worden achtergelaten! Hier ijn wat essentiele tips:
Wees babyproofHet kan een bijzaak zijn als je geen jonge kinderen hebt, maar als je gasten hebt, die ze wel hebben, zorg dan dat ze zich veiliger voelen door het veilig te houden .Verplaats alle schoonmaakproducten in basiskasten naar een hogere plank en zorg ervoor dat de potten en pannen op de kachel de handvatten naar de zijkant hebben gedraaid of naar de muur zijn gericht, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden vastgegrepen en neergeslagen of neergehaald. Vervang defecte onderdeeln tijdigDefecte apparatuur kan ook een oorzaak van vele ongelukken zijn. Zorg daarom dat al uw apparatuur naar behoren werkt en dan is het ook belangrijk om duurzame apparatuur aan te schaffen. Dit houdt dus in: apparatuur met vervangbare onderdelen. Dit klinkt misschien als een duur grapje, maar Indesit onderdelen zijn bijvoorbeeld veelal en gemakkelijk op de markt verkrijgbaar.
|
Basisregels voor een veilige keuken |