Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Basisregels voor een veilige keuken

Koken is leuk, maar keukenveiligheid is een prioriteit. Er is veel apparatuur en risico’s voor de omgeving die zeer gevaarlijk kunnen zijn. Scherpe voorwerpen, zoals messen, open vuur bij de oven, elektrische apparaten en zelfs bacteriën in de keuken. Het naleven van basisregels voor de veiligheid van de keuken is een goede gewoonte om te ontwikkelen. Let altijd op wat u in de keuken aan het doen bent, want een glaasje kan ernstig letsel of ongelukken veroorzaken. Voorkom ernstig letsel of ongelukken: let altijd goed op wat u aan het doen bent, stel een plan op voor de netheid van de keuken en zorg voor de nodige veiligheidsuitrusting. Het is ook belangrijk om te weten wie er in de ruimte is – kinderen mogen bijvoorbeeld nooit alleen in de keuken worden achtergelaten! Hier ijn wat essentiele tips:

  • Bewaar messen in een houten blok of in een lade. Zorg ervoor dat de messen buiten het bereik van kinderen zijn. Volg deze veiligheidstips voor messen om letsel te voorkomen.

  • Bak nooit in losse kleding en houd lang haar teruggebonden. Je wilt niet dat er per ongeluk iets in brand vliegt (om maar te zwijgen over haar dat in het eten belandt!).

  • Nooit koken terwijl je hangende sieraden draagt. Een armband kan verstrikt raken in potstelen.

  • Houd pannenlappen in de buurt en gebruik ze! Pas op dat u ze niet in de buurt van open vuur legt.

  • Draai de steel van de pan weg van de voorkant van de kachel. Kinderen kunnen ze niet grijpen en volwassenen kunnen er niet tegenaan lopen als ze uit de buurt zijn.

  • Laat geen temperatuurgevoelige voedsel in de keuken zitten. Rauw vlees, vis en bepaalde zuivelproducten kunnen snel bederven, dus ze direct in de koelkast bewaren of invriezen.

  • Gemorste etens- en drinkwaren onmiddellijk opruimen. Houd de vloer droog zodat niemand glijdt en valt.

  • Verwijder rauw vlees en gevogelte van andere items wanneer u ze gebruikt of bewaart. Deze voorzorgsmaatregel vermijdt kruisbesmetting van schadelijke bacteriën van het ene levensmiddel naar het andere.

  • Was uw handen voordat u voedsel hanteert en na het bereiden van vlees of gevogelte. Handen kunnen een virtuele goederentrein van bacteriën zijn.

  • Koop een brandblusser voor uw keuken. Dit apparaat kan niet veel betekenen voor je kersenjubileum, maar het kan een ramp voorkomen. Je moet je best doen om een ​​keukenbrand te voorkomen , maar soms is het uit je handen. Zorg er dus voor dat u weet hoe u de brandblusser moet gebruiken voordat er brand uitbreekt. Je kunt geen tijd verdoen met het lezen van de aanwijzingen midden in de vlammen.

Wees babyproof

Het kan een bijzaak zijn als je geen jonge kinderen hebt, maar als je gasten  hebt, die ze wel hebben, zorg dan dat ze zich veiliger voelen door het veilig te houden .Verplaats alle schoonmaakproducten in basiskasten naar een hogere plank en zorg ervoor dat de potten en pannen op de kachel de handvatten naar de zijkant hebben gedraaid of naar de muur zijn gericht, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden vastgegrepen en neergeslagen of neergehaald.

Vervang defecte onderdeeln tijdig

Defecte apparatuur kan ook een oorzaak van vele ongelukken zijn. Zorg daarom dat al uw apparatuur naar behoren werkt en dan is het ook belangrijk om duurzame apparatuur aan te schaffen. Dit houdt dus in: apparatuur met vervangbare onderdelen. Dit klinkt misschien als een duur grapje, maar Indesit onderdelen zijn bijvoorbeeld veelal en gemakkelijk op de markt verkrijgbaar.

 

Basisregels voor een veilige keuken