Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Hoe krijg je top keuken anno 2018?

We zijn nu inmiddels in 2018, wat is de tijd toch snel gegaan. Velen denken nog steeds dat het tien jaar terug nog 1900 zoveel was, omdat het naar het gevoel van velen heel snel is gegaan. Het zijn andere tijden nu, ook op technologisch gebied. Kunt u zich nog herinneren dat u uw internetverbinding niet tegelijkertijd met uw telefoon kon gebruiken, met dat heerlijke geluid erbij. En nu zijn we in 2018, waar smartphones met onbeperkt 4g praktisch de norm is, er elektrische auto’s zijn, helaas nog niet de vliegende auto’s die wel voorspeld waren. Het lijkt misschien alsof het qua technologie langzaam is gegaan, maar geloof ons: langzaam verandert onze leefomgeving in een door techniek omwonden cocon. En dat vinden de meeste mensen heerlijk. Gemak dient namelijk de mens en zodoende kunnen we al lang niet meer zonder mobiele telefoon, en hangen we ons lichaam graag zo vol mogelijk met trackers die elke stap, hartslag en gerende kilometer meten. Niet alleen in ons persoonlijke leven speelt technologie de hoofdrol, maar ook in onze omgeving, daarom bespreken wij vandaag de laatste hightech spullen voor in de keuken!

Magnetron & oven

Behalve de koelkast zijn er nog een aantal aspecten die in eender welke huis-tuin-en-keuken-keuken niet mogen ontbreken: De magnetron en oven. Het is helemaal niet verkeerd om een basic variant te gebruiken. Echter, als je wilt meedraaien met de high-class keuken, zal je wel met zwaar geschut moeten komen. Er is namelijk veel meer op de markt en keukenontwerpers kunnen je daar alles over vertellen. Voor wat betreft ovens zijn de mogelijkheden veel breder dan enkel het aangeven van tijd en aantal graden waarop gebakken moet worden. Een luxe high tech oven bereid je eten perfect, als jij aangeeft wat je maakt en staat niet alleen klaar om voor je te bakken en te braden maar kan ook stomen en beschikt over een uitneembaar draaispit, zoals de Siemens HR675GBS1. Koop hem ook van een betrouwbare en bekende fabrikant. Mocht er later een onderdeel kapot gaan, dan kan je deze Siemens onderdelen eenvoudig vervangen.

Het fornuis

Waarschijnlijk zijn we allemaal opgegroeid met een ‘gewoon’ fornuis. Maar ook een fornuis is met de tijd meegegaan en zo zijn daar ook optionele functies bijgekomen. Zo kan je kiezen een extra wokbrander toe te voegen aan je gasfornuis en kunnen de knoppen zo vormgegeven worden dat je met een enkele druk op de touchscreen knop je fornuis aan en uit zet. Ook qua uiterlijk zijn er meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld het fornuis laten aansluiten op het werkblad, voor een wat gladdere look. De fornuizen van kitchen-online zijn over het algemeen erg stijlvolle fornuizen.

Verlichting

We sluiten de verschillende ‘standaard’ aspecten die een keuken moet hebben af met deze laatste must have van een hightech keuken: de verlichting. Natuurlijk kan je kiezen voor een standaard verlichting, maar wat is de lol daar nou in? De verlichting heeft nu zoveel meer opties dan jaren terug, zoals de controle erover door middel van een app. Elektronica voor in je huis, groeien hier steeds verder in. Een persoonlijk lichtplan, ook voor in de keuken, is hiermee te personaliseren en gaat zelf aan de slag op het moment dat jouw smartphone via de WiFi gedetecteerd wordt. Verbind de verlichting met een paar mooie vormgegeven lampen, en dan heb je al een veel luxere uitstraling.

Gadgets

Los van de essentials zijn er ook nog wat gadgets die het leven in de keuken kunnen versimpelen. Een van deze gadgets in een slowcooker. En nee, dan heb ik het niet meteen over de Flavourwave van Mr. T. Tegenwoordig zijn er meer degelijke slowcookers op de markt, met verschillende functies. Hiermee kan je aan het begin van de dag simpelweg je ingrediënten er in doen, een timer aanzetten en dan heb je na je werkdag een heerlijke maaltijd, zonder er naar omgekeken te hebben. Een van de beste slowcookers is toch wel de Crockpot, deze zijn bijna overal te koop en hebben verschillende varianten, maar voor het geld stellen ze zeker niet teleur. Ten slotte willen we afsluiten met de laatste keuken gadget die wij van harte aanbevelen: KitchenAid Foodprocessor Onyx. Deze KitchenAid foodprocessor kan hakken, snijden, raspen, kloppen en mengen, zowel grote als kleine hoeveelheden. Hij wordt namelijk geleverd met een mengkom van 3,1 liter en een kleine kom van 0,95 liter met bijbehorend mes. Een grote life en time-saver voor in de keuken dus!

 

Hoe krijg je top keuken anno 2018?