Keuken Leverancier
Image default
Energie

De veiligste oplossing voor kokend water

Kokend water lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar onschuldig is kokend water zeker niet. Wanneer jij water kookt moet je voorzichtig zijn en kokend water en kinderen gaan dan ook echt niet samen. Jaarlijks raken er meer dan 10.000 mensen gewond door een ongeluk met kokend water. Ook zien we dat onder kinderen van 4 jaar een groot percentage verwond raakt door het trekken aan de waterkoker. Om deze reden is het veel veiliger gebruik te maken van een kokend water kraan.

Waarom is een kokend water kraan dan veilig?

Een kokend waterkraan is zo ontworpen dat de kraan nooit zomaar kan zorgen voor verwondingen tijdens het gebruiken van de kraan. De kraan heeft een druk en draai systeem wat er voor zorgt dat je nooit zomaar water kunt tappen uit de kraan. Daarnaast beschikken de meeste kokend water kranen over een kraan die niet heet wordt en een kokend water straal waaraan jij je niet direct verbrand.

Een kraan die niet heet wordt: Cooltap Technology

De meeste kokend water kranen beschikken dus over de zogeheten cooltap technology. Dit systeem waarbij er gebruik gemaakt wordt van een extra leiding in de kraan zorgt er voor dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt wanneer het kokende water door de kraan stroomt. Doordat er ruimte tussen de binnenleiding en de buitenwand zit wordt de warmte niet doorgegeven.

Een straal die niet spettert

Een kokend water kraan beschikt over een speciale compacte straal die niet spettert, dit komt doordat het water uit de kraan met een langzamere loopsnelheid door de kraan gaat. Dit zorgt voor minder druk.

Omvallende waterkokers zijn verleden tijd

Zoals natuurlijk wel duidelijk zijn ongevallen met de waterkoker niet meer mogelijk wanneer je gebruik maakt van een kokend water kraan. De waterkoker kan omvallen maar met een kokend water kraan is dit natuurlijk niet mogelijk. Wil je meer weten over de veiligheid van een kokend water kraan, klik dan hier.