Keuken Leverancier
Image default
Energie

De voordelen van een kokendwaterkraan

De nieuwe hotspot in de keuken: de kokendwaterkraan! Tegenwoordig onmisbaar in iedere keuken met koud, warm en kokend water uit dezelfde kraan. De kokendwaterkraan heeft een uniek design, is veilig te gebruiken en zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te wachten op kokend water. Wil jij meer weten over de voordelen van een kokendwaterkraan? Lees hieronder de onderwerpen uit dit artikel:

  • Wat is een kokendwaterkraan?

  • Is een kokendwaterkraan echt veilig?

  • Is een kokendwaterkraan echt energiezuiniger dan waterkoker?

  • Een elegant design voor een strakke keuken

  • Welke kokendwaterkranen kan ik uit kiezen?

Wat is een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan, in de volksmond ook wel bekend als Quooker, is een kraan welke beschikt over direct kokend water met een druk op de knop. De nieuwe lijn kokendwaterkranen beschikt zelfs over één spuitmond waardoor zowel het koude, warme en kokende water uit dezelfde kraan uitloop komen. Door deze unieke uitvinding wordt de waterkoker overbodig gemaakt. In een handomdraai beschik je over kokend water voor je thee, groentes of pasta.

Is een kokendwaterkraan echt veilig?

Kokend water kan erg gevaarlijk zijn, zeker in de buurt van kleine kinderen. Jaarlijks vinden er meerdere ongevallen plaats met kokend water en een waterkoker. Een kokendwaterkraan is om deze reden uitgerust met meerdere veiligheids opties. De kraan kan allereerst al niet omvallen doordat deze vast staat in het aanrecht, daarnaast wordt de uitloop nooit heet. Als laatste beschikt de kraan altijd over een druk en draai beveiligingssysteem waardoor je nooit zomaar kokend water kan pakken.

Is een kokendwaterkraan echt energiezuiniger dan een waterkoker?

Er zijn veel twijfels over de energiezuinigheid van een kokendwaterkraan. Maar uit de praktijk blijkt dat een kokendwaterkraan bijna altijd zorgt voor een besparing op het energieverbruik. Natuurlijk is dit afhankelijk van de hoeveelheid kokend water die je gebruikt, maar deze hoeveelheid bestaat niet alleen uit de hoeveelheid die je kookt met de waterkoker maar ook uit de hoeveelheid die je opwarmt met koken. Doordat je enkel gebruik maakt van het reservoir wordt veel energie bespaart doordat ook niet de hele CV-installatie wordt ingeschakeld.

Een elegant design voor een strakke keuken

De meeste mensen willen tegenwoordig hun huis, keuken en vooral keukenblad zo strak mogelijk. Een leeg keukenblad met een mooie design kraan ziet er natuurlijk veel mooier uit dan een waterkoker op het aanrecht. De kranen zijn tegenwoordig meestal verkrijgbaar in een ronde en vierkante uitloop. Daarnaast heb je een ruime keuze uit finishes zoals chroom, matte zwart, brushed metal, goud en soms ook brons.

Welke kokendwaterkranen kan ik uit kiezen?

Zoals wel blijkt zijn kokendwaterkranen verkrijgbaar van allerlei merken, maten, uitvoeringen en finishes. om deze reden is het belangrijk je van te voren goed te verdiepen in de verschillende soorten kokendwaterkranen en de verschillende aanbieders. Door goed te kijken naar de verschillende aanbieders kan je vaak ook een stuk goedkoper uit zijn doordat je bij sommige aanbieders ook meer betaald voor een zwarte finish dan een chrome finish. Bij de FlexTap kokendwaterkraan zijn de finishes even duur welke kraan je ook kiest.