Keuken Leverancier
Image default
Beauty en verzorging

Hoe verzorg je je huid na laserontharing

Geniet van altijd gladde oksels, vergeet het scheren van je benen, en zeg vaarwel tegen rode bultjes rond je bikinilijn in de zomer. Dit alles is mogelijk met laserontharing. Het start met het plannen van een intakegesprek bij een laserkliniek. Kies een ervaren lasertherapeut met een hoogwaardige ontharingslaser voor de beste resultaten. Een behandeling kan best een poosje duren, dus een gezellige therapeut is ook bealngrijk. Eentje waar je op je gemak (deels blootgesteld) een paar uur bij op de behandeltafel ligt. Je hebt gezocht en de perfecte plek gevonden om ervoor te gaan zoals bijvoorbeeld bij laser ontharen Rotterdam. Je vertrouwt op de beste resultaten en een haarloze zomer. Maar wist je dat je zelf ook kunt bijdragen aan het succes van de laserontharing? We delen een aantal tips met je. 

Bescherm jezelf tegen UV-straling

Na een laserbehandeling is je huid erg kwetsbaar voor UV-straling van de zon of zonnebank. Dit kan extra schade en pigmentverkleuringen veroorzaken. Het is daarom aan te raden om minstens vier weken uit de zon te blijven na de behandeling. Als je toch naar buiten wilt, bespreek dan met je behandelaar wanneer dit veilig is, meestal na enkele dagen herstel. Bescherm jezelf altijd goed met minimaal SPF 30 of 50, zelfs op bewolkte dagen, of draag beschermende kleding om je huid te beschermen tegen de zon.

Koelen na de behandeling

Je kunt de behandelde huid koelen met een koelpack of ijsklontjes, maar zorg ervoor dat je hierbij een doek gebruikt om direct contact met de huid te vermijden, omdat dit irritatie kan veroorzaken. Een crème met aloë vera kan ook verkoelend werken en helpen bij het verzachten van de huid na de behandeling.

Zorg voor goede hydratatie

Zorg ervoor dat je de behandelde zone gedurende drie dagen na de sessie zorgvuldig hydrateert, zowel ’s ochtends als ’s avonds, met een hydraterende crème. Kies bij voorkeur een neutrale crème zonder parfum. Het is essentieel om je huid gedurende de gehele behandelperiode goed gehydrateerd te houden.

Luchtige kleding

Strakke of schurende kleding kan de gevoelige, behandelde plek irriteren, wat je al snel zult merken als het oncomfortabel aanvoelt. Geef je huid meer ademruimte en rust om goed te herstellen na de behandeling. Zo zorg je ervoor dat je huid straks glad en gezond aanvoelt!