Keuken Leverancier
Image default
Aanbiedingen

Spiegelverwarming kopen? Zo doe je dat.

 

Hoe werkt spiegelverwarming?

 

Infrarode verwarmingspanelen als spiegel werken al snel na het inschakelen en geven een sterke warmte af. Daarbij zien ze er prachtig uit en ze beslaan niet als er stoom is in de badkamer, ze zijn dus perfect voor vochtige ruimtes. Daarom kun je meteen na het douchen scheren of make-up aanbrengen.

 

Wat zijn de voordelen van spiegelverwarming?

 

1. Effectieve verwarming

 

De infrarode verwarmingspanelen zien er hetzelfde uit als een gewone spiegel en ogen een stuk fraaier dan traditionele radiatoren. Traditionele radiatoren werken door convectie en niet door straling. Hierdoor wordt de lucht er om heen verwarmd, maar dit is niet heel efficiënt omdat de warmte makkelijk verloren gaat door tocht en door de muren van een gebouw. Infraroodverwarming daarentegen verwarmt door middel van het uitzenden van stralingswarmte, waardoor je zelf direct wordt verwarmd in plaats van de ruimte.

 

2. Goedkoop in gebruik

 

Infrarode verwarmingspanelen hebben minder stroom nodig om hetzelfde effect te bereiken als andere verwarming. Deze vorm van verwarming gebruikt ongeveer 30 tot 60% van de energie die traditionele verwarming nodig heeft.

 

3. Geen schimmelvorming

 

De verwarmingspanelen helpen vocht in de badkamer te voorkomen doordat deze muren uitdroogt. De muren en vloeren absorberen de warmte en geven deze na verloop van tijd weer langzaam af in de badkamer.

 

4. Veiligheid

 

De stralingswarmte van de infrarode verwarmingspanelen is volkomen natuurlijk en veilig. Het is dezelfde straling als de warmte die we voelen van de zon. Daarbij zijn de panelen uitgebreid getest en gemaakt van spiegelglas.

 

Wil je graag spiegelverwarming kopen? In dit artikel lees je hoe het werkt en wat de voordelen van deze verwarming zijn. Vaak is er onvoldoende ventilatie in badkamers en hierdoor kan er condensatie ontstaan als er een verwarmingssysteem in de badkamer zit. Condensatie zorgt voor een hogere luchtvochtigheid en kan op zijn beurt voor vochtproblemen zorgen. Een geweldig alternatief hiervoor is de spiegelverwarming, welke het probleem van luchtvochtigheid omzeilt. Spiegelverwarming kopen kan op de lange termijn een hoop schimmelproblemen in de badkamer voorkomen en is daarbij goed voor de portemonnee.

 

https://www.baderie.nl/producten/verwarming-ventilatie/spiegelverwarming