Keuken Leverancier
Image default
Woningen

Welke steen past het beste bij jouw keukenblad?

Ben je van plan een marmer keukenblad aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten welke marmer past bij jouw keukensituatie. Heb je vooral donkere marmeren meubels in de keuken? Kies dan voor een lichtere marmer, of grijze marmer. Wil je juist veel kleur toevoegen aan de ruimte, dan kun je ervoor kiezen om zwarte marmerschillers toe te voegen aan het bestaande blad. Keukenblad marmer zijn erg populair en zullen een mooie toevoeging aan de kamer zijn. Je leest hieronder meer over marmer en andere soorten keukenbladen.

Wat is marmer precies?

Marmeren keukenblad is een marmeren steensoort op basis van kalksteen. De marmer wordt vervaardigd door hete luchtstroom te gebruiken om de marmerschil uit elkaar te laten vallen, waarna deze handmatig wordt gezaagd en gesneden. marmer is een natuurproduct, hierdoor kan elke marmer keukenblad er anders uitzien. Door de verschillende kleuren en tekeningen in marmer is het een populair materiaal om te gebruiken voor keukenbladen. marmer is een hard en sterk materiaal, het kan zelfs voorkomen dat marmerschillers worden toegepast in motoren van bv auto’s of motorfietsen omdat marmer zo hard is. marmer is afkomstig uit Italië, Griekenland en Turkije.

Deze marmersoorten zijn het meest bekend:

– Carrara marmer

– Bardiglio marmer

– Calacatta marmer

– Statuario marmer

Welke keukenblad materiaal is er nog meer?

Ook is marmer niet het enige keukenblad materiaal. Er zijn meer soorten, zoals:

– Hardsteen (veel gebruikt bij kookplaat)

– Granito of marmoleum (nog steeds echt marmer, maar dan synthetisch)

– Composiet (kunststof met houtvezels of marmerdeeltjes)

– Glas (ook hier zijn verschillende soorten mogelijk, zoals: gehard glas, spiegelglas en satinato glas)

Wat zijn marmer schillers?

Wanneer je een marmeren keukenblad wilt hebben, dan zal er meestal ook marmerschil worden toegepast. Marmerschil is afkomstig van marmer en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. marmerschil wordt gebruikt voor het bekleden van muren, trappen of keukenbladen. marmerschil is een stevig materiaal en is goed bestand tegen hitte en vocht.