Keuken Leverancier
Image default
Woningen

Het opknappen van een kluswoning in 2023

Het aanschaffen van een kluswoning kan een uitdaging zijn, maar ook zeer de moeite waard. Een kluswoning biedt de koper de mogelijkheid om een huis te kopen voor een lagere prijs en het vervolgens op te knappen naar eigen wens. Hierdoor kan er een unieke en persoonlijke woning worden gecreëerd, zonder de hoge kosten van een nieuwbouwwoning. Na het aankopen van de woning kun je ervoor kiezen om een keuken op maat te laten maken in Utrecht!

Voorafgaand van de aankoop

Echter, voordat je besluit een kluswoning te kopen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Ten eerste is het belangrijk om realistisch te zijn over de kosten van de renovatie. Het is verleidelijk om te denken dat de kosten laag zullen zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met onvoorziene kosten. Het is aan te raden om een professioneel bouwkundige in te schakelen om een realistische inschatting te maken van de kosten van de renovatie.

Ga op zoek naar een geschikte woning

Ten tweede is het belangrijk om te weten wat je precies zoekt in een woning. Wanneer je op zoek gaat naar een kluswoning, is het verstandig om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt. Dit kan variëren van een woning die alleen cosmetische verbeteringen nodig heeft, tot een woning die grondig gerenoveerd moet worden. Het is belangrijk om te weten wat je aan kunt en wat je bereid bent te investeren.

Onderzoek goed of je wel mag verbouwen

Ten derde is het belangrijk om te onderzoeken of er eventuele verboden zijn op het aanpassen van de woning. Het is aan te raden om te checken of er eventuele beperkingen zijn op het gebied van renovatie, bijvoorbeeld door de gemeente of de monumentenzorg.

Onderhandelen! Het zit toch in ons bloed?

Wanneer je eenmaal een geschikte kluswoning hebt gevonden, is het belangrijk om een goede onderhandeling te voeren met de verkoper. Dit kan zijn over de prijs, maar ook over eventuele bijkomende kosten, zoals de kosten van een bouwkundige inspectie. Na de onderhandelingen en het afsluiten van de verkoop, is het tijd om te beginnen met de renovatie. Het is verstandig om de renovatie in stappen uit te voeren en te beginnen met de belangrijkste verbeteringen, zoals het vervangen van het dak of het verbeteren van de isolatie. Ook kun je direct beginnen aan de badkamer, slaapkamer of keuken!

https://anselmoome.nl/interieurbouw-utrecht/