Keuken Leverancier
Image default
Woningen

Vind de perfecte hanglamp!

De juiste verlichting in huis is erg belangrijk. En de ideale lamp is niet altijd even eenvoudig te vinden aangezien elke ruimte in huis weer een andere functie heeft en daardoor ook een andere sfeer. Een hanglamp kan de sfeerbepaler van elke kamer in huis zijn. Of je deze nou juist wil laten pronken boven de eettafel, in de slaapkamer of juist in de hal. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om eerst de functie, de stijl en bijvoorbeeld de kleur te bepalen die bij jouw wensen past. In dit artikel vertellen we je meer over verstelbare en dimbare lampen en geven we tips voor inspiratie van je nieuwe hanglamp.

Ga voor verstelbaar model

Groot voordeel van een hanglamp is dat je de ophanghoogte van de lamp eenvoudig kan verstellen tijdens de montage. Zo stel je eenvoudig de correcte lengte af. Houd met het ophangen van de lamp er wel rekening mee dat je de lamp niet te laag of juist te hoog hangt. Hang je het armatuur van de lamp te hoog, dan zul je recht in de kap kijken. En als je deze te laag hangt kun je je hoofd stoten. Een goede richtlijn is 75 centimeter boven het oppervlak wat je wilt verlichten. 

Creëer een speels effect

Bij de aanschaf van een hanglamp zijn we vaak geneigd om deze op een vertrouwde plek zoals boven de eettafel of in de hal te kiezen. Maar experimenteer eens op andere plekken met hanglampen.Plaats bijvoorbeeld een klein hanglampje boven je nachtkastje als leeslamp of hang een aantal losse peertjes naast elkaar boven de ontbijtbar. Zo geven deze hanglampen naast praktische verlichting ook een speels tintje aan het vertrek.  Dimbare hanglampen zijn ideaal voor het juiste leeslicht en verander je eenvoudig in warm sfeerlicht wanneer nodig. Bij de meeste armaturen wordt vermeld of deze dimbaar  zijn of niet. Daarnaast heb je voor een dimbare lamp vaak ook een externe dimmer schakelaar nodig.

Inspiratie

Zoals al eerder genoemd is het van groot belang om eerst te bedenken welke functie je lamp moet hebben. Er is tegenwoordig zo’n enorm aanbod in hanglampen dat het niet onverstandig is om eerst op zoek te gaan naar inspiratie. Kijk wat past bij je interieur. Ga je juist voor een groot industrieel exemplaar? Of  liever voor een eenvoudige witte hanglamp, of do is gek en ga voor een gebreid exemplaar!  Wat voor stijl je ook zoekt, op webpagina’s zoals pinterest en instagram is genoeg inspiratie op te doen om zo jouw perfecte hanglamp te vinden!