Keuken Leverancier
Image default
Woning en Tuin

Gietvloer in je keuken? Zelfs vloerverwarming is een optie!

Wist jij dat je met een gietvloer vloerverwarming kunt combineren? Het kan zeker! En dus ook voor een gietvloer keuken kun je vloerverwarming kiezen. Vloerverwarming is een aangename warmte. Als je graag in de keuken bezig bent, is vloerverwarming een zeer goede oplossing. Je hebt bovendien geen radiatoren die in de weg staan. Hierdoor krijg je meer ruimte voor kasten of wandrekken, wat in een keuken altijd zeer praktisch is. Er zijn echter verschillende soorten gietvloeren. Sommige gietvloeren zijn aangewezen om te combineren met vloerverwarming, andere dan weer niet. Als je voor je gietvloer vloerverwarming kiest, let er dan op dat je de juiste soort gegoten vloer kiest.

Welke gietvloer is ideaal voor vloerverwarming?

Er zijn twee soorten van gegoten vloeren die aangeraden worden als je vloerverwarming kiest. Polyurethaan is zeer geschikt als je bij je gietvloer vloerverwarming kiest. Voor je gietvloer keuken is dit een zeer geschikte vloer. Polyurethaan is namelijk een kunststof die zeer sterk is en vooral elastisch. Bij vloerverwarming krijg je namelijk het fenomeen van uitzetten en krimpen van de vloer. Daarom is een gietvloer op basis van beton minder geschikt voor vloerverwarming. Deze kan scheuren vertonen. Ook een epoxyvloer is minder aangeraden voor vloerverwarming. Dit is namelijk een zeer harde kunststof en daardoor minder flexibel. Dit type van vloeren wordt ook minder voor privé woningen en eerder in bedrijfspanden gekozen.

 

Een tweede soort gegoten vloer die perfect is voor vloerverwarming is de troffelvloer. Hierbij wordt zand, epoxy of PU met elkaar gemengd. Hierop worden nog een aantal lagen aangebracht en hij wordt afgewerkt met een laatste laag die glanzend of mat kan zijn. Het resultaat is een vloer met een vrij open structuur. De warmte van je vloerverwarming kan makkelijker door de vloer heen dringen. Het rendement van je verwarming is daardoor veel hoger. Anderzijds is hij zeer sterk.

 

Laat je goed adviseren door de verkoper. Je krijgt niet alleen advies over de stijl en de uitstraling, maar je komt ook alles te weten over de technische kant van de vloeren.

Gegoten vloeren zijn uiterst makkelijk te onderhouden

Doordat de vloeren gegoten worden, zijn ze volledig naadloos over de ganse breedte van de kamer. Ook tussen de kamers zijn er geen naden. Er hoopt zich geen vuil of bacteriën op in de kieren en daardoor zijn deze vloeren gewoon perfect voor je keuken. Ze zijn zeer sterk en je kunt ze eenvoudig met een vochtig doek en een licht sopje proper houden. Ook al loop je dagdagelijks over je gietvloeren, zoals in je keuken het geval is, ze blijven zeer lang hun oorspronkelijke uitstraling behouden.