Keuken Leverancier
Image default
Woning en Tuin

Tips en trends voor losse keukenkasten

De keuken is een plek in huis waar iedereen uit het gezin iedere dag samenkomt. Je begint hier namelijk je dag met het ontbijt, breekt de dag met de lunch en eindigt de dag met het diner.

Voor veel mensen is de keuken dus een plek waar zij veel tijd doorbrengen, individueel of met hun geliefden. Het is dus een belangrijke plek en daarom verdient de keuken dan ook wat extra aandacht.

Eigenlijk bestaat uw keuken naast apparatuur voornamelijk uit keukenkastjes. Deze keukenkastjes zijn dan ook een erg belangrijk onderdeel voor het opbergen van spulletjes en daarnaast het aanzicht van de keuken. Nu weten wij dat er erg veel verschillenden soorten, stijlen, maten en kleuren keukenkastjes verkrijgbaar zijn en dat sommige consumenten het moeilijk vinden hierin een keuze te maken. Daarom geven wij in dit artikel handige informatie over wat een keukenkast nu precies is, tips op het gebied van verschillende soorten stijlen en handige tips op het gebied van het indelen van je keukenkastjes. Ook gaan we kort in op de voor en nadelen van keukenkasten. Veel leesplezier!

Wat is een keukenkastje nu precies?

Een keukenkast is zoals de naam al zegt een kast in de keuken. Nu hoor ik u denken: dat weet ik allang! En dat is logisch, iedereen weet immers wel wat een keukenkast is. Echter zijn er maar weinig mensen om de hoogte van de techniek die erachter schuilgaat en welke termen er precies gebruikt worden. Een keukenkast bestaat doorgaans uit twee verschillende onderdelen, namelijk de corpus en het front. De corpus kan je zien als de werkelijke kast zelf, het is de body waarin de spullen worden opgeslagen. Deze corpus wordt traditioneel uitgevoerd in spaanderplaat. Dit hout is gemakkelijk te bewerken en daarnaast erg sterk en duurzaam. Afhankelijk van het land waarin de keukenkast wordt gemaakt zijn er verschillen in materiaal en dikte.

Naast de corpus bestaat een keukenkast ook nog uit een front ofwel de deur van de kast. Deze front bepaalt doorgaans de stijl van de keukenkast aangezien hier vaak de motieven of kleuren op aangebracht worden. Een keukenkast bestaat dus uit twee onderdelen, namelijk de corpus ofwel de kast zelf en de front ofwel de deur van de keukenkast.

De voor- en nadelen van losse keukenkasten

Losse keukenkasten zijn een genot voor het oog en ook erg praktisch, er kleven dus voordelen aan het gebruik maar zeker ook nadelen. Deze zetten wij voor jou in deze alinea op een rij zodat je precies weet waar je rekening mee dient te houden.

Voordelen:

  1. Gemakkelijk te verplaatsen ten opzichte van een normale keuken. Losse keukenkasten zijn gemakkelijk te verplaatsen ten opzichte van conventionele keukenkasten. Een conventionele keukenkast zit vaak aan een wand gemonteerd, dit is bij een losse keukenkast niet het geval. Je kunt deze dus plaatsen waar en wanneer jij maar wilt.
  2. Vergroot de beschikbare ruimte. Met het gebruik van een losse keukenkast ben je gemakkelijk in staat het werkoppervlak of de opbergruimte in je keuken te vergroten. Rij simpelweg een nieuwe losse keukenkast tegen je bestaande keuken aan en je creëert in een handomdraai meer ruimte.
  3. Beschikbaar in vele stijlen
  4. Losse keukenkasten zijn beschikbaar in vele verschillende stijlen en kleuren. Het is dus voor iedereen een fluitje van een cent om een geschikte keukenkast te vinden. Probeer de kast ook eens te combineren met andere leuke en frisse kleuren.

 

Nadelen

  1. Soms moeilijk te vervoeren/verplaatsen. Sommige losse keukenkasten zijn groot en lomp. Het is daarom een lastige klus om ze te vervoeren en te plaatsen. Zo passen veel losse keukenkasten niet door een smal trapgat of raam op te tweede verdieping.
  2. Moeilijk te combineren met een oude keuken. Indien uw keuken al langer meegaat dan 10 jaar dan kan het moeilijk zijn losse keukenkasten te vinden die je kunt combineren. Aangezien de stijlen van keukens jaarlijks veranderen en ook de stijlen zelf nog wel eens kunnen veranderen. Houdt hier dus goed rekening mee.

Veel verschillende soorten stijlen

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende stijlen keukens en daardoor ook keukenkastjes. Op deze manier is er gelukkig voor iedereen een geschikte stijl. Er is echter wel een klein probleempje op dit gebied, en dat is een overvloed aan keuze. Het is dan ook erg begrijpelijk dat veel consumenten niet goed weten welke stijl keukenkast zij nu precies willen. Het belangrijkste is in ieder geval dat de keukenkast dezelfde stijl heeft als de rest van de keuken, samen vormen ze immers het complete aanzicht. Let hier dan ook goed op en dan zal alles goedkomen. Indien je weinig inspiratie hebt geven wij hieronder de leukste stijlen keukens voor het jaar 2020.

De moderne keuken

Een keuken met een modern design is tegenwoordig in veel verschillende huishoudens te vinden. Veel nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig zelfs standaard geleverd met een moderne ingebouwde keuken. Moderne keukens worden gekenmerkt door een strak en hoekig design.

Dit type keuken is ideaal voor mensen die houden van een strak design en overzichtelijkheid in hun keuken.