Keuken Leverancier
Image default
Meubels

Drie ideeën om je huis een industriële uitstraling te geven

Hou jij ook zo van stoere eettafels, metalen details en minimalistische designs? Dan is de industriële look helemaal iets voor jou. De industriële stijl is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de interieurwereld, maar hoe kun je met een aantal key pieces jouw woonkamer omtoveren tot industrieel paradijs? Met deze tips geef je je woonkamer in no-time de industriële look!

Groot is goed

Denk je aan industrieel, dan denk je groot. Vaak zijn de meubels in deze stijl wat grover en minder verfijnd dan in andere interieurstijlen. Het moet immers lijken alsof je meubel in een fabriekshal heeft gestaan. Denk bijvoorbeeld aan een grote. eiken tafel op maat, waarbij je gebruik maakt van stalen poten of bijpassende eetstoelen van hout met strakke metalen elementen. De onderstellen van dit soort tafels en stoelen komen vaak in innovatieve ontwerpen waarbij stukken metaal aan elkaar gelast worden om een creatief design te maken. Een goed voorbeeld hiervan is een eettafel met spinpoot. Een groot meubelstuk in je woonkamer dient als eyecatcher en geeft veel karakter aan je woonkamer.

Oneffenheid maakt schoonheid

Karakteriserend voor de industriële stijl zijn de oneffenheden op de meubels. Is de verf van de eettafel met spinpoot een beetje aan het afbladderen of zijn snoeren niet netjes weggewerkt, geen probleem. Dit voegt alleen maar extra karakter toe aan de stoere woonstijl van je huis. Probeer eens de gipsplaten of houten wanden van je muur af te halen waardoor je de bakstenen onthuld. Dit geeft een super stoere look aan je woonkamer.

Welke materialen passen bij de industriële stijl?

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over grof hout en metaal. Natuurlijk zijn er tal van andere materialen die bij deze stijl passen. Leer, beton en ijzer zijn materialen die het industriële gevoel goed overbrengen. Let er wel op dat je huis niet te kil aan gaat voelen wanneer je vooral deze materialen gebruikt. Je kunt extra warmte aan je huis toevoegen door het gebruik van gekleurde decoratie of mooie kussens in een zacht jasje.

Kies voor Nijhuis Meubels

Ben je geïnspireerd geraakt om je huis een industriële uitstraling te geven? Ga dan eens langs bij Nijhuis meubels. Zij creëren houten meubels op maat in combinatie met metalen details. Door samen met een specialist te kijken naar jouw wensen kunnen jullie samen de eyecatcher ontwerpen die jou helemaal geïndustrialiseerde woonkamer nodig heeft! Wanneer stap jij eens de showroom binnen?