Keuken Leverancier
Image default
Eten en drinken

Zelf een lekkere pizza maken

Je kunt natuurlijk een kant en klaar pizza in de winkel kopen die je in de oven doet en daarna kunt eten. Of je kunt via thuisbezorgd of een restaurant een pizza bestellen die bij je thuis wordt bezorgd. Je kunt echter ook zelf aan de slag met het maken van je eigen pizza. Als je het leuk vind om te koken dan is het natuurlijk super om je eigen pizza te maken. Verder is het maken van je eigen pizza ook nog eens lekker vers en je kunt zelf bepalen wat je op je pizza doet.

Hoe kun je een eigen pizza maken?

Voor het maken van eigen pizza’s kun je natuurlijk grote pizza’s maken die je in de over gaat afbakken. Je kunt ook kiezen voor een pizzarette waar je gezellig met elkaar aan tafel zit, je een pizza maakt met vooraf klaargemaakt deeg en de pizza vervolgens zelf bedenkt met van allerlei ingredienten op tafel. Daarna kan je de pizza op tafel onder het genot van een drankje afbakken. Lekker gezellig met elkaar aan tafel pizza maken, eens iets anders dan gourmetten!

Hoe kun je een pizza deeg maken?

Je kunt redelijk eenvoudig eigen deeg maken, hiervoor heb je nodig:

  • 300 gram water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 500 gram bloem
  • 25 gram olijfolie 
  • 12 gram zout

Je begint door het water samen met suiker en gist te mengen in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook in een kom met een garde doen. Nadat het is gaan schuimen voeg je de bloem en olie bij en kneed je dit als een geheel samen en voeg je de zout ook toe tijdens het kneden van het deeg.

Als je het deeg goed hebt gekneden kun je er een mooie bol van maken. Deze bol doe je in een grotere kom met een beetje olie en laat vervolgens het deeg rijzen voor een uur. Je kunt de bol hierna opdelen in 4 gelijke stukken. Doe daar een beetje bleom op en doe ze in een theedoek. Laat het nogmaals rijzen.

Vervolgens kun je de oven voorverwarmen op 250 graden, en van de 4 bollen deeg mooie pizzabodems maken met een opstaand randje. Deze kun je met saus en ingredienten bedekken zodat je een mooie pizza krijgt. Vervolgens ongeveer 10 a 15 minuten in de oven en je hebt een heerlijke pizza.