Keuken Leverancier
Image default
Eten en drinken

Kan ik voeding goed houden door middel van bijvoorbeeld gelpacks?

We zijn allemaal wel eens onderweg. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld werk, maar ook wanneer je een dagje weg of op vakantie gaat. Hierbij komt het dan ook vaker voor dat je wat te eten of drinken meeneemt. Dat is wel zo handig voor die lange afstanden. Wel is het dan zo fijn als dit dan ook zo lang mogelijk goed blijft. Dit kan soms best lastig zijn, want hoe zorg je er nu voor dat je eten en drinken goed blijven? Hebben gelpacks bijvoorbeeld zin om het eten en drinken goed te houden? Hieronder lees je meer over het goed houden van eten en drinken!

Gebruik van gelpacks

Als eerste kun je gelpacks gebruiken. Deze hebben zeker zin om het eten en drinken goed te houden. Gelpacks kun je namelijk verkoelen. Dit doe je door de packs in de vriezer te leggen. Deze gelpacks zijn op een speciale manier gemaakt, waardoor ze langer koud blijven. Vooral met een koelbox zijn de gelpacks goed te combineren. Hierin blijven ze extra lang verkoeld, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eten of drinken veranderd van temperatuur. Daarnaast zorgen de gelpacks in combinatie met de koelbox ervoor dat het eten en drinken niet geplet kunnen worden in bijvoorbeeld een volle tas of auto.

Bereiding op het juiste moment

Wanneer je de keuze maakt om zelf voeding en drinken vanuit huis mee te nemen onderweg, is het van belang deze op het juiste moment te bereiden. Dit doe je zodat het eten en drinken zo lang mogelijk goed blijft. Wanneer je bijvoorbeeld een pastasalade maakt, wil je niet dat deze oud is. Op het moment dat je weet wanneer je de deur uit moet, kun je het eten voorbereiden vlak voordat je de deur uit moet. Hiermee kan het eten extra lang mee en hoef je niet bang te zijn dat het niet meer goed zal zijn.  

Gelpacks voor bakjes met voeding

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, werkt een koelbox in combinatie met koelelementen goed om ervoor te zorgen dat het eten en drinken niet geplet kan worden. Wanneer je de keuze maakt om de voeding in bakjes te doen, voorkom je dit pletten ook. Daarnaast is dit ook een duurzamere manier, omdat je nu geen gebruik meer hoeft te maken van plastic zakjes. Het heeft dus meerdere voordelen. 

Neem de juiste voeding

Voor onderweg is het belangrijk om de juiste voeding uit te kiezen. Op het moment dat je niet de juiste keuzes maakt, hebben zelfs koelelementen of gelpacks geen zin meer. Bij slechte voeding kun je denken aan een rijstwafel met appelstroop. Wanneer je dit bewaard, zal de rijstwafel al snel zacht worden. Dit is natuurlijk niet lekker, dus kun je het maar beter voorkomen. Een goede oplossing hiervoor is om de rijstwafel en appelstroop los mee te nemen. Hierdoor kun je dit op een later moment klaarmaken. Daarnaast kun je ook de keuze maken om bijvoorbeeld een boterham mee te nemen. Deze kun je dan het beste beleggen met wat boter en een vleeswaren. Hierdoor voorkom je dat het eten snel niet meer lekker is.