Keuken Leverancier
Image default
Auto's en Motoren

Kilometervergoeding

Bent u ondernemer en gebruikt u de privéauto ook voor zakelijke ritten? Bijvoorbeeld een rit naar een zakelijke klant. Dan kan het interessant zijn om een kilometervergoeding te declareren. We vertellen u graag meer.

 

Wat is een kilometervergoeding?

Een kilometervergoeding is een vergoeding voor ondernemers die met de eigen privéauto ook zakelijke ritten rijden. Hiervoor mag een vergoeding gedeclareerd worden van € 0,19 per zakelijk gereden kilometer. De privéauto hoeft namelijk niet voor zakelijke doeleinden gebruikt te worden, dus mag er onbelast € 0,19 gedeclareerd worden. Hoeveel kilometer u heeft gereden, kunt u bijhouden met een kilometerregistratie. Dan kan handmatig bijgehouden worden, maar veel eenvoudiger is met behulp van een auto tracker. De auto tracker houdt alle kilometers automatisch bij, zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen. Privé en zakelijke ritten worden gescheiden van elkaar.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een kilometervergoeding?

U komt al in aanmerking voor een kilometervergoeding wanneer u uw privéauto voor zakelijke ritten gebruikt. Woon-werkverkeer valt bij de kilometervergoeding niet onder zakelijk gebruik en mag dus niet gedeclareerd worden. Met de kilometervergoeding wordt er een deel van de door u gemaakte kosten vergoed. Denk aan brandstof, maar ook onderhoud en aanschafsprijs. Over het totaalbedrag is een berekening gemaakt die uitkomt op een vergoeding van € 0,19 om de kosten voor het zakelijke gebruik van de privéauto te dekken.

 

Bijkomende voordelen

Met een auto tracker wordt de kilometerregistratie automatisch bijgehouden. Geen omkijken meer naar het handmatig invullen van alle ritgegevens. Maar daarnaast zijn er meer bijkomende voordelen. De GPS tracker in de auto zorgt ervoor dat u altijd weer waar de auto zich bevindt, zowel onderweg als bij stilstand. Handig voor de planning, maar ook op het moment dat het voertuig mogelijk wordt gestolen. Daarnaast is de GPS tracker voorzien van een keurmerk vanuit de Belastingdienst en kan de kilometerregistratie aangeleverd worden bij de fiscus op het moment dat u een controle krijgt.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/kilometervergoeding-zzp/