Keuken Leverancier
Image default
Woningen

De voor- en nadelen van het wrappen van je keuken

Ben je opzoek naar een nieuwe look voor je keuken? Dan is deze nieuwe trend misschien wat voor jou! Het wrappen van je keuken is helemaal hot. Steeds meer mensen passen deze trend toe in hun keuken. Wrappen is het (laten) beplakken van je keuken met plakfolie. Allerlei kleuren en patronen zijn mogelijk. En het is ook nog eens veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe keuken. Het wrappen van je keuken kan je ook helemaal zelf doen. Toch gebeurt het veel netter als je het laat doen door een keuken wrappen specialist. Om je een mening te laten vormen over het (laten) wrappen van je keuken, zetten we een aantal voor- en nadelen op een rijtje.

De voordelen van het wrappen van je keuken

Er zijn vele voordelen aan het wrappen van je keuken. Ten eerste zijn de kosten ontzettend laag. Je krijgt een geheel nieuw uitziende keuken voor een lage prijs. Het is een goedkope optie voor een keuken met een nieuwe look. Daarnaast is er ontzettend veel keuze. Er is een ruim assortiment aan kleuren en patronen. Voor elke smaak is er een keuze. Ook is folie veel sterker dan spuitwerk. Het is een duurzame oplossing en het gaat lang mee. En het ziet er ook nog eens super strak uit. Ten slotte kan het wrappen van je keuken snel en makkelijk gedaan worden. 

De nadelen van het wrappen van je keuken

Toch zijn er ook een aantal nadelen te benoemen van het wrappen van je keuken. Wrapfolie kan best kwetsbaar zijn. Krassen en deuken zijn snel zichtbaar op keukenkastjes die gewrapt zijn. Ook kan het gebeuren dat de wrap folie loslaat. Het snel beschadigen van de kastjes en het loslaten van de folie kan verschillende oorzaken hebben. Vaak heeft dit te maken met de kwaliteit van de lijm en de wrapfolie. Als je je keuken laat wrappen, zorg dus echt voor kwaliteit. Wrapfolie van kwaliteit gaat wel lang mee. De beste kwaliteit, en dus de minste schade, krijg je door het te laten doen door specialisten.