Keuken Leverancier
Image default
Woningen

De 5 Beste Soorten Pannen Om Te Hebben: En Waarom

Als je gaat koken, dan is het belangrijk dat je de juiste pan gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten pannen op de markt, en niet elke pan is geschikt voor elke bereiding. In dit blogpost bespreken we de 5 beste soorten pannen om te hebben: van een antiaanbakpan tot een koekenpan. We vertellen je ook waarom elke soort pan zo goed is. Wil je meer weten? Lees dan snel verder! 

Antiaanbakpan 

Ten eerste is er de antiaanbakpan. Deze pan is perfect als je gaat stomen, koken of bakken. Het voordeel van een antiaanbakpan is dat er geen aanbak laag ontstaat tijdens het kookproces. Dit betekent dat je voedsel niet aanbrandt en makkelijk van de bodem afkomt. Daarnaast is deze pan makkelijk schoon te maken. 

Een koekenpan 

De koekenpan is ideaal voor het bakken van koekjes, pancakes en omeletten. Het grootste voordeel van deze pan is dat hij makkelijk in gebruik is. Je hoeft niet veel olie te gebruiken en het bakproces gaat sneller dan in een antiaanbakpan. 

Een grillpan 

De grillpan is perfect voor het bereiden van vlees of groenten met een lekkere krokante korst. Het voordeel van een grillpan is dat je minder vet hoeft te gebruiken dan bij een normale pan. Daarnaast kun je in een grillpan makkelijk strepen aanbrengen op je vlees of groenten, waardoor ze nog lekkerder smaken. 

De wokpan 

De wokpan is ideaal voor het bereiden van gerechten met veel groenten en/of vlees. Het voordeel van deze pan is dat hij snel warm wordt en dat je dus minder tijd hoeft te staan in de keuken. Daarnaast is het makkelijk om in een wokpan gerechten te maken met veel verschillende smaken. 

Een stoofpan 

De stoofpan is perfect voor het bereiden van stevige gerechten zoals stoofpotjes of ratatouille. Het voordeel van deze pan is dat hij goed warm blijft en dat je dus minder tijd hoeft te staan in de keuken. Daarnaast kun je in een stoofpan makkelijk grote porties maken, waardoor hij ook ideaal is als je gasten komt eten. 

Nu je weet welke de beste soorten pannen zijn, is het tijd om er eentje aan te schaffen! Kies de pan die het beste bij jouw bereidingswijze past en ga lekker koken. Daarbij is het slim om bijvoorbeeld een bk pannenset te halen zodat je meerdere pannen tegelijkertijd in huis hebt. Veel plezier in de keuken!