Keuken Leverancier
Image default
Woning en Tuin

Zijn marmerlook tegels iets voor jou?

Het zal je niet ontgaan zijn, maar het materiaal marmer is na jaren trendy te zijn geweest nog steeds ontzettend hip. Het lijkt nooit meer te verdwijnen uit hedendaagse interieurs, en dat zie je terug op diverse manieren. Marmerlook tegels bijvoorbeeld, zijn een hele slimme manier om een vloer een marmerachtige uitstraling te geven. Een echte marmeren vloer is natuurlijk onbetaalbaar, dat spreekt voor zich. Met marmerlook tegels echter, kun je dit zó mooi nabootsen dat je het verschil haast niet ziet. De print op deze tegels is namelijk in veel gevallen zó echt dat het niet van echt te onderscheiden is. Iets voor jou, zo’n marmerlook vloer?

 

Marmerlook tegels versus een marmeren vloer

Iedereen weet dat een tegelvloer ontzettend makkelijk te onderhouden is. Dit geldt voor werkelijk alle typen tegels. Of je nu kiest voor een tegel met een houtlook, een betonlook of voor heuse marmerlook tegels, je gaat er gewoon met de stofzuiger en dweil overheen en het is schoon. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een echte marmeren vloer. Echter, deze is zó duur in de aanschaf dat het voor veel mensen bij dromen blijft. Een marmeren vloer is wel ontzettend mooi en kan de ruimte een hele luxe uitstraling geven. Daarom worden marmerlook tegels steeds populairder. Doordat de echtheid van de prints door de jaren heen zo verbeterd is zien ze er prachtig uit, en dat voor een prijs die vele malen lager is dan voor echt marmer.

 

Kies je voor een marmeren vloer of wand?

Het eerste waar de meeste mensen aan zullen denken als ze over marmerlook tegels horen is waarschijnlijk een vloer. Dit soort tegels zijn waanzinnig mooi in een groot formaat, en als ze super strak gelegd worden dan lijkt het net echt marmer. Echter, je kunt ze ook prima op de wand aanbrengen. Sterker nog, ook dat ziet er super mooi uit! Als je deze tegel voor je badkamer of toilet hebt aangeschaft dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen om dezelfde tegel op zowel de vloer als de wanden aan te brengen, voor een extra wow-effect. Wat je ook kunt doen is de marmerlook tegels op één wand aanbrengen, en voor de rest van de wanden een andere, effen kleur te kiezen. Zo oogt het ietsje rustiger, zeker als je voor wit kiest als complementaire kleur.

 

Welke kleur marmer past bij jou?

Als je helemaal fan bent en je hebt besloten voor marmerlook tegels te kiezen, dan moet je natuurlijk nog beslissen welke kleur je wilt. Dit soort tegels zijn er in ontzettend veel varianten, en dus wordt het nog lastig kiezen. Je kunt voor een heel neutraal patroon gaan, bijvoorbeeld met enkel wat grijs- en wittinten, maar ook voor een druk terrazzo patroon in diverse kleuren. Het ligt maar net aan het effect dat je ermee wilt bereiken, en hoeveel geld je wilt uitgeven. Marmerlook tegels zijn er namelijk net zoals vele andere tegels in veel verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Neem dus zeker de tijd om je te oriënteren, en hak niet te snel de knoop door, dan komt het vast goed!