Keuken Leverancier
Image default
Woning en Tuin

Voor en nadelen van de meest gebruikte vloeren

De betonvloer

Een betonvloer wordt vaak gekozen. En dit is niet voor niets. Je kunt met een betonvloer namelijk heel veel doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er kleuren aan toe te voegen zodat het goed past bij je huis. Ook is het een stuk goedkoper voor grote oppervlaktes. Dat is natuurlijk ook heel erg fijn.

Een van de nadelen is wel dat je het om de zoveel tijd moet onderhouden. Hier zit natuurlijk niet iedereen op te wachten. En ook is de kans op scheuren in de vloer bij beton een stukje groter.

Pvc vloer

Pvc is een kunststof met heel veel toepassingen. Voor een vloer van pvc wordt wel de naam vinyl gebruikt. Het materiaal is opgebouwd uit meerdere lagen. Nadelen van een pvc vloer zijn:

  • is geen goedkope vloer;

  • de vloer eronder dient goed egaal te zijn;

  • er bestaat een kans op beschadigen, zoals krassen, kieren en naden.

Voordelen zijn:

  • lange levensduur;

  • onderhoud is eenvoudig;

  • goede geluiddemping;

  • goed te combineren met vloerverwarming;

  • gemakkelijk te verwijderen.

De troffelvloer

Het is een vrij sterke vloer, waardoor hij niet snel beschadigd zal raken. Heel erg handig als je je vloer graag voor een lange tijd wilt behouden.

Ook is het heel erg handig dat je op deze vloer niet uit kunt glijden. Dit kan bij bijna alle andere vloeren wel. Maar bij de troffelvloer dus niet.

Een groot nadeel is dat het erg lang duur om de vloer te plaatsen. Dit kan soms wel enkele dagen duren, en daar zit natuurlijk lang niet iedereen op te wachten.

Gietvloeren: waterdicht, maar gevoelig voor krassen

In bijna geen enkele ruimte misstaat een gietvloer. Deze vergt weinig onderhoud, gezien de naadloze structuur. Ook combineren ze perfect met vloerverwarming, ogen ze modern en zijn ze waterdicht. Handig is trouwens dat gietvloeren bovenop bestaande vloeren gegoten kunnen worden. Dit neemt echter wel vier of vijf dagen in beslag. Achteraf egaliseren, is niet nodig. Gunstig zijn de vele toepassingsmogelijkheden. Hoewel het een redelijk stevige vloersoort betreft, kunnen er wel scheuren en krassen in ontstaan als een krasbestendige toplaag ontbreekt, en er bestaat kans op verkleuring. Gietvloeren ogen snel vies en vuiligheid blijft er makkelijk op liggen. Kies tot slot liever voor een duurdere variant, waarvoor doorgaans beter materiaal gebruikt wordt.