Keuken Leverancier
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de populairste badkamer trends

Nieuwe badkamertrends verschijnen ieder jaar weer. Zo zijn er in 2022 weer een aantal trends te onderscheiden, die bepalend zullen zijn voor hoe je jouw badkamer gaat inrichten. Maar ook de trends van voorgaande jaren blijven populair, zoals een minimalistische stijl of het toepassen van kleuraccenten. Benieuwd naar alle badkamertrends voor 2022? Wij lichten ze hier toe!

Minimalisme

De minimalistische badkamerstijl is nog steeds populair. Dit houdt in dat de badkamer vooral strak en functioneel ingericht wordt, zonder al te veel poespas. Een minimalistische badkamer is vaak voorzien van een bad, toilet en wastafel met spiegel. De kleuren die je hier het beste kunt toepassen zijn neutrale tinten zoals wit, grijs of beige.

Kleuraccenten

Een andere trend die we ook nog steeds terugzien bij het huis inrichten, is het toepassen van kleuraccenten. Dit houdt in dat je één of twee accentkleuren toepast in de badkamer, bijvoorbeeld op de muur of in het badmeubel. Deze kleuren contrasteren dan met de rest van de badkamer, die vaak in neutrale tinten wordt gehouden. Een populaire accentkleur voor badkamers is tegenwoordig groen, maar ook oranje en rood zijn erg trendy.

Badmatten

Ook badmatten zijn weer helemaal terug van weggeweest. De badmat is niet alleen praktisch, maar geeft ook je badkamer een heel andere uitstraling. Badmatten zijn er in allerlei kleuren en designs, dus er is altijd wel een badmat te vinden die bij jouw badkamer past.

zwarte accenten

Een badkamer met zwarte accenten is een echte blikvanger. Zwart is namelijk een kleur die erg opvalt, waardoor het perfect geschikt is als accentkleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwart badmeubel of zwarte tegels. Ook hier geldt weer dat je de rest van de badkamer in neutrale tinten houdt, om het contrast extra goed uit te laten komen.

Deze drie trends zullen in 2022 helemaal hot zijn op het gebied van badkamers. Wil je graag advies over hoe je jouw badkamer kunt inrichten? Dan kun je altijd advies vragen aan een interieuradviseur of inspiratie op doen op verschillende blogs of Pinterest. Succes met het inrichten van je badkamer!