Keuken Leverancier
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: dé partner voor transport Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg

Als het om wegtransport gaat – zowel FTL transport als groupage transport – heeft Frigo Group veel ervaring. Op dagelijkse basis rijden de chauffeurs in hun hypermoderne vrachtwagens naar verschillende landen in Europa. Ook transport Nederland behoort tot het takenpakket van Frigo Group.

Vlees, vis, brood en kip zijn producten waar het Frigo team veel ervaring mee heeft. Hierbij gelden strenge voorschriften wat de koudeketen betreft. Dit soort versproducten bederven namelijk snel bij temperatuurschommelingen. We nemen vis als voorbeeld. Al sinds het allereerste begin – we hebben het over 1973 – fungeert Frigo Group als partner voor haringhandelaren. In veel gevallen gaat het om gezouten maatjesharing uit Noorwegen. De schepen in de haven worden volgens een strak schema gelost. De heftruckchauffeurs labelen de pallets en vervoeren die direct naar de vries- en koelloods van Frigo in Nieuw-Vennep. In de vriestunnels wordt de haring in 24 uur tijd ingevroren tot -24 graden Celsius. Het vervoer naar de klant (winkels en groothandelaren) wordt ook door het Frigo Group team verzorgd.

Vorig jaar is Jan Kamphuis aangesteld als de nieuwe directeur FGT (Frigo Group Transport)  en FGL (Frigo Group Logistics). Kamphuis is een transportman in hart en nieren. Op www.frigogroup.com lezen we: “Als kind was Kamphuis altijd al tussen de vrachtwagens en in het vrieshuis te vinden. Binnen het familiebedrijf vervulde hij diverse functies, die toen al combineerde met zijn grote passie achter het stuur van een vrachtwagen zitten.” Puur voor de ontspanning en als hobby rijdt Jan met enige regelmaat samen met een neef richting Italië. Ze leveren daar planten en bloemen aan een vaste klant. De heenreis is meestal op vrijdagavond, waarna ze zondagavond weer terug naar Nederland rijden.

Diepvries- en koel transport Nederland en buitenland maakt een groot deel uit van het werk van Frigo Group. Sinds een paar jaar wordt echter ook ingezet op het vervoeren van staal en machines. Hiervoor zijn niet zo lang geleden een aantal nieuwe tautliners aangeschaft. In Geldermalsen heeft Frigo Group ruimte voor droogopslag.

https://www.frigogroup.com/nl/