Keuken Leverancier
Image default
Toerisme

Wat te kopen in Bulgarije

voordelige vakanties

Buitenlandse toeristen die Bulgarije voor de eerste keer bezoeken, zullen zeker blij zijn met het feit dat dit een land is met lage prijzen, dus winkelen in Bulgarije kan zeer, zeer winstgevend zijn. Er zijn veel supermarkten, grote winkelcentra met Europese service. Een duizelingwekkend contrast met deze beschaafde winkels zijn de markten waar bijna oosterse gebruiken regeren. Hier kunt u nationale goederen, voedsel, fruit en groenten, kruiden en nog veel meer kopen.

Kleding en schoeisel zijn niet alleen goedkoop in grote steden, maar zelfs in resorts. En producten gemaakt van echt leer zijn in de regel meerdere keren goedkoper dan in grote steden. In de regel worden producten van natuurlijke stoffen met nationaal borduurwerk, rozenolie, eau de toilette, parfums, keramiek, beschilderd met traditionele patronen als souvenir uit Bulgarije meegenomen. Op de markten kun je voor weinig geld hele mooie gebreide artikelen, kleurrijke houtproducten, heerlijke snoepjes en geweldige kruiden kopen waar Bulgarije over de hele wereld beroemd om is.

In de resorts kun je rozenblaadjesjam in kleipotten kopen, evenals de meest verse honing. De potten zijn verzegeld met was, maar in de hitte kan het smelten, dus voordat je snoep in bagage verpakt, moet je de borden zo veilig mogelijk inpakken.

Albena staat bekend om zijn prachtige zijdeproducten. Hier kun je de mooiste sjaals, sjaals en stola’s kopen. En voor mannen zijn er dempers en sjaals van kasjmier.

In de badplaats Golden Sands kunt u hoogwaardig zilver, sieraden en unieke producten van natuursteen kopen.

Volgens kenners is het beste souvenir dat uit Bulgarije kan worden meegenomen de lokale wodka rakia. De fles is vrij goedkoop – van 2 tot 7 leva. De keuze voor dit drankje in supermarkten en kleine winkels is gewoon enorm. Een andere echt Bulgaarse alcoholische drank is mastiek, dat een ongebruikelijke smaak van alteyka-kruid heeft. Als u aan sommige soorten van deze drank water toevoegt, wordt de vloeistof wit. Bulgaarse wijn, die ook heel vaak als cadeau wordt gekocht, lijkt op zelfgemaakte blanke wijn, maar heeft een rijkere en meer pittige smaak. Lokale vintage wijnen doen niet onder voor echte Franse wijnen. Veel resorts verkopen kleine flesjes rozenlikeur en rozenwodka. Alles wat met de teelt van deze prachtige bloemen te maken heeft, is een kwestie van nationale trots voor de Bulgaren. Nergens ter wereld weten ze hoe ze rozenblaadjes op deze manier moeten verwerken, waardoor ze een geweldige geur en smaak van producten krijgen.

Er wordt aangenomen dat Burgas een van de duurste steden aan de kust is. Dit komt door het feit dat in de zomer een enorme stroom toeristen deze stad passeert op weg naar de resorts aan de Zwarte Zee. Maar hier kunt u bijna alles kopen wat uw hartje begeert, van goedkope Chinese producten tot exclusieve Italiaanse kleding. Varna en de badplaats Golden Sands worden beschouwd als relatief goedkope steden tegen de achtergrond van Burgas. 

Natuurlijk vind je in de hoofdstad het grootste aanbod aan verschillende goederen. De beste winkels in Sofia bevinden zich naast Vitosha Boulevard en in de galerij voor het Paleis van Cultuur. Hier kunt u zowel met levs als met creditcards betalen. Op de markten worden naast de nationale valuta ook dollars en euro’s geaccepteerd, maar u moet oppassen dat u zich niet vergist in de koers.

Over het algemeen biedt Bulgarije, als welvarend land, zijn gasten een breed scala aan winkelmogelijkheden. Dit zijn luidruchtige bazaars, waar toeristen in een andere realiteit lijken te belanden, en moderne supermarkten en kleine gezellige winkeltjes. Hier vindt elke toerist een souvenir dat bij zijn hart past en dat hem zal herinneren aan een heerlijke vakantie.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html