Keuken Leverancier
Image default
Tegels

Wandtegels keuken

Ga jij binnenkort ook wandtegels in je keuken verbouwen of misschien wel plaatsen in je keuken en wil je er iets meer van weten? Lees dan dit stukje hieronder!

 

Soorten wandtegels

Wandtegels in de keuken zijn net als vloertegels, in de basis te verdelen in keramische tegels, natuursteen en glastegels. Omdat wandtegels minder zwaarbelast worden, zijn ze ook minder onderhevig aan slijtage of krassen. Je kunt je fantasie dus de vrije loop laten wat betreft materialen, kleuren en afwerkingen. Er zijn verschillende wandtegels voor in de keuken. Denk dan aan natuursteen, steenlook tegels, betonlook tegels, metallic tegels, structuurtegels en glazen tegels.

–       Natuursteen: Is een luxe natuurproduct. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen in de meest uiteenlopende kleurschareringen. Natuursteen is een prachtig, rijk materiaal; geen twee tegels zijn hetzelfde. Maar het is ook kwetsbaar.

–       Steenlook tegels: is een perfect alternatief voor echte natuursteen tegels. Zo heb je wel de voordelen, maar niet de nadelen. Keramieken tegels met steenlook hebben het prachtige uiterlijk van natuursteen, maar zijn niet poreus. Ze houden dus geen vuil vast, zijn slijtvast en niet onderhoudsgevoelig.

–       Betonlook tegels: Zijn geïnspireerd op moderne industriële gebouwen. Vooral de grote betonlook tegels met een smalle voeg geven deze strakke industriële uitstraling. Maar ook in een kleiner formaat zijn betonlook tegels prachtig. Bijvoorbeeld in een kleinere ruimte of als contrast op het stucwerk in oudere gebouwen.

–       Metallic tegels: creëer je een indrukwekkende sfeer binnen of buiten je huis. De tegels zijn gemaakt van puur keramisch materiaal en zijn 100% metaalvrij. Door de speciale bak- en glazuurtechnieken krijgt het geëmailleerde oppervlak een uniek metallic effect.

–       Structuurtegels: hebben een driedimensionaal oppervlak. Deze structuur trekt de aandacht, zeker als je het combineert met contrasterende gladde materialen.

–       Glazen tegels: zijn de laatste jaren enorm in. Omdat glazen tegels doorzichtig zijn, ontstaat een uniek dimensionaal effect en hebben ze een onovertroffen diepe kleur. Met glazen tegels kun je mooie accenten aanbrengen en grote glazen tegels hebben een mooie luxe uitstraling.

 

Plaatsen

Wil je graag zelf klussen thuis voor een wandtegel in je keuken? Hier zijn een paar tips die het je makkelijker gaan maken.

–       Voordat je gaat beginnen, kies dan eerst de juiste wandtegel die je wilt gaan plaatsen in je keuken.

–       Bereken je oppervlakte goed, zo weet je hoeveel wandtegels je nodig hebt.

–       Begin maken met tegelen. Begin nooit zomaar ergens een want te betegelen, het vergt aandacht en precisie, anders wordt het scheef werk.

–       Hele en halve tegels. Een wand bestaat vrijwel nooit uit alleen maar hele tegels. Het mooiste is dan ook om zowel aan de linker- en rechterkant gelijke pastegels te gebruiken die een halve tegel breed zijn.

–       Hulplatten aanbrengen. De verticale hulplatten dienen aangebracht te worden.

–       Aanbrengen. Gebruik de gebruiksaanwijzing om de tegellijm aan te maken.

–       Kiezen van tegellijm. Het is belangrijk op passende tegellijm aan te schaffen en te gebruiken.

 

Wandtegels keuken