Keuken Leverancier
Image default
Meubels

Zoek je gratis interieuradvies online?

Ben je je huis aan het inrichten en ben je daarvoor op zoek naar gratis interieuradvies? Dan is het slim om naar een webshop in meubels en accessoires te zoeken waar ze stylisten in dienst hebben. Zo’n stylist kan je namelijk heel goed vertellen welke kussens goed bij elkaar staan, welke eetkamerstoelen matchen met de tafel die je op het oog hebt, en hoe groot het kleed moet zijn in verhouding tot de bank die je hebt staan. Gratis interieuradvies kun je bij heel veel woonwinkel webshops krijgen, en zelfs als het niet op hun website vermeld staat is dit vaak het geval. Neem gewoon eens contact met ze op om te vragen of ze deze dienst aanbieden, en of dit gratis is voor klanten of niet.

 

Gratis interieuradvies voor een plattegrond

De reden dat veel mensen dat gratis interieuradvies zoeken is dat ze willen dat zo’n stylist een plattegrond voor ze maakt. Of je nu een hele vierkante of rechthoekige ruimte wilt inrichten, veel mensen vinden het lastig om in te schatten hoe groot meubels moeten zijn en waar ze deze neerzetten. Vraag daarom dus allereerst aan zo’n stylist welke indeling geschikt is voor jouw woning. Niet alleen de vorm van de ruimte is daarbij van belang, maar ook waar de deuren en ramen zitten, waar de radiatoren zitten en of er een andere ruimte aan vast zit. De keuken bijvoorbeeld, of een studeerkamer.

 

Goedkoop online interieuradvies

Kun je geen winkel of stylist vinden die jou van een gratis interieuradvies wil voorzien? Dan kun je altijd nog googelen op goedkoop online interieuradvies. Er zijn namelijk genoeg stylisten die een online vorm van interieuradvies aanbieden, en dat is meestal helemaal niet duur. Je betaalt dan bijvoorbeeld slechts €100 voor het advies, en daarin zijn diverse aspecten opgekomen. Een kleuradvies bijvoorbeeld, maar ook een lichtplan en misschien zelfs zo’n plattegrond of tips over de indeling van de betreffende ruimte. Een goede stylist is daar helemaal niet zo lang mee bezig, en zelfs als het geen gratis interieuradvies is hoef je daar echt geen kapitaal aan kwijt te zijn.

 

Een moodboard maken

Een tip voor mensen die geen gratis interieuradvies kunnen vinden en er ook echt geen geld aan uit willen geven is het maken van een moodboard. Als je op internet en in tijdschriften afbeeldingen zoekt van interieurs die je mooi vindt zul je vanzelf merken dat je altijd interieurs in een bepaalde stijl kiest. Als je al deze afbeeldingen naast elkaar legt ontstaat er een bepaalde sfeer, en aan de hand daarvan kun je vast de basiskleuren voor je inrichting kiezen.

 

Vervolgens kies je de belangrijkste afbeeldingen uit, en ga je op zoek naar meubels en accessoires in een vergelijkbare stijl en kleuren. Neem ze mee als je gaat winkelen, maar ook als je een gesprek hebt met een stylist. Of het nu een gratis interieuradvies betreft of niet, het is altijd slim om vast wat inspiratie op te doen en dit naar diegene mee te nemen. Zo weet je namelijk zeker dat diegene met een plan komt dat bij je past, en helemaal aansluit op jouw eisen en wensen.