Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Zichtbare codes laten printen

Zelfscankassa’s worden steeds vaker geïnstalleerd in supermarkten. Het versnelt het proces van afrekenen na het boodschappen doen en maakt het tevens mogelijk om minder personeel in te hoeven zetten. Ook verkorten de wachtrijen bij de kassa’s op drukke dagen. Duizenden barcodes worden op een dag gescand, al is die barcode niet alleen goed voor het bekijken van de prijs en het aantonen dat het product betaald is. Barcodes en etiketten moeten namelijk voldoen aan strenge, Europese wetten en eisen, voordat een product überhaupt in de handel mag.

Etikettering en codering is dus zo eenvoudig nog niet. Naast een leesbare houdbaarheidsdatum moeten er bijvoorbeeld verschillende gegevens op de verpakking geprint worden. Zo heeft ieder product een uniek nummer, waardoor eigenlijk geen enkel product meer identiek is. De goederen worden ook van elkaar onderscheiden door een authentieke barcode, die wij dus over het algemeen alleen maar scannen bij de (zelfscan)kassa’s in de supermarkt. Desondanks is de barcode juist heel belangrijk voor de traceerbaarheid van producten. Dit is volgens Europese wetten verplicht gesteld, omdat er geregeld iets mis gaat met de inhoud of verpakking van producten. Zo kan vlees besmet zijn met een bepaalde bacterie of is er plastic gekomen in de pastasaus, waardoor alle pakjes niet meer verkocht mogen worden. Door zorgvuldige codering kunnen deze producten efficiënt teruggehaald worden door de leverancier en beperk je risico’s voor consumenten.

Zorgvuldige codering betekent met name dat je zichtbare codes op verschillende materialen kan printen met alle gegevens erop geprint. Dat houdt dus ook in dat je zowel kan printen op metaal als printen op plastic. Door de specialistische kennis en brede ervaring van Koenig en Bauer ben je daarom te allen tijde verzekerd van professionele codes van hoge kwaliteit. Neem dus snel contact op met Koenig en Bauer voor alle informatie over de coderingsmogelijkheden.

Zichtbare codes laten printen