Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Voor keukenrenovatie in Amsterdam kiest u Installatiebedrijf S.I

Men doet het niet vaak, een nieuwe keuken kopen of een keukenrenovatie. Dus als u het doet, wilt u het goed doen. Een nieuwe keuken gaat vaak jaren mee en dan wilt u natuurlijk wel dat hij ook jaren meekan. De keuze voor een nieuwe keuken kan voor de hand liggen, bijvoorbeeld als u net een ander huis heeft gekocht en de keuken die er inzit is niet uw smaak. Maar hoe kiest u nu op een goede manier voor een andere keuken? 

Tips voor het kiezen van een nieuwe keuken 

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat u wilt. Daar heeft u misschien al een goed beeld over, zo niet dan kunnen deze tips uitkomst bieden: 

  • Kijk eens goed naar de keuken die er staat, wat vindt u er niet goed aan. 
  • Bedenk welke apparaten noodzakelijk zijn voor u. 
  • Wilt u 1 of 2 wasbakken? 
  • Waar komt de prullenbak en hangt u uw handdoek op? 
  • Hoeveel kastruimte is er minimaal nodig en zijn er al dingen die u een vaste plek wilt geven? Bijvoorbeeld de kruiden bij de kookplaat in de buurt, de pannen in een onderkast. 
  • Welke stijl wilt u? De precieze kleuren kunt u altijd nog kiezen als u daadwerkelijk de keuken uitzoekt bij een keukencentrum. 
  • En misschien wel de allerbelangrijkste, wat is het totale budget

Het budget voor uw keuken verdelen 

Mensen kopen nooit alleen een nieuw keukenblok met apparaten. Als u uw keuken voor lange tijd netjes en bruikbaar wilt hebben, pakt u meestal alles aan. Het slimste is om het budget in 4 delen te splitsen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.  Eén deel is voor het keukenblok en de apparaten, een ander deel voor nieuwe tegeltjes, een vloer en de verf voor het plafond. Reken hier, zeker als u het zelf doet, ook de tegellijm en het voegmiddel mee. Het derde deel is voor leidingwerk. Als u een andere indeling van de keuken wilt, zal ook daar een budget voor moeten zijn. Dan is er nog het laatste deel voor het laten plaatsen van een keuken.  Op deze manier heeft u per deel het overzicht over de kosten. Als het ene deel dan wat duurder uitvalt, kunt u op een ander deel wat besparen. Bij een keukencentrum kunt u vaak onderhandelen over de prijs. Maak hier, met uw budget in het hoofd, goed gebruik van. 

Installeren is een vak apart 

In een keuken maakt u gebruik van verschillend leidingwerk. Er zal water moeten zijn, elektra en eventueel nog gas. Indien u weinig of geen kennis hebt van leidingwerk of een keuken renovatie, kan dit een erg gevaarlijke klus zijn. Zorg daarom altijd voor een goede, bekwame installateur zodat u niet naderhand weer moet gaan slopen omdat er een waterleiding lekt. Installatiebedrijf S.I. uit Amsterdam, kan u bijstaan met alle klussen rondom het leidingwerk. Zo kunt u voor het derde deel van uw budget al een berekening maken op basis van scherpe tarieven en zonder voorrijkosten.

Voor keukenrenovatie in Amsterdam kiest u Installatiebedrijf S.I