Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Keukenmontage zelf doen of uitbesteden? Wat past bij u?

De installatie van een keuken is een tijdrovende klus. Gaat u dit zelf doen, of besteedt u de klus uit aan een keukenmontage bedrijf? Doe-het-zelven kan voor sommigen erg ingewikkeld zijn, terwijl het eigenhandig monteren van een keuken juist voor anderen een leuke uitdaging is. Wanneer kiest u voor zelf montage en wanneer schakelt u hulp in van professionals?

Zelf uw keuken installeren

Het installeren van uw eigen keuken kan goed haalbaar zijn als u een ervaren of doorgewinterde klusser bent. Een groot voordeel van doe-het-zelven is dat u aanzienlijk geld kunt besparen. Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

1. Reken erop dat u een aantal dagen bezig bent Het installeren van een keuken kost nu eenmaal tijd. Helemaal als u dit niet elke dag doet. De klus moet precies uitgevoerd worden en er mogen geen fouten gemaakt worden. U moet de onderdelen uitpakken, een duidelijk stappenplan hebben en na afloop van de installatie ook nog alles opruimen.

2. Zorg dat u het juiste gereedschap in huis hebt Een keuken zet u niet met blote handen in elkaar. Benodigdheden zijn o.a. een boormachine, tafelklemmen en een waterpasser. Maak van te voren een lijst van het gereedschap dat u nodig heeft bij uw installatieklus en schaf deze aan. Tip: vraag rond bij familie en buren of u bepaald gereedschap kunt lenen, wanneer u deze niet in bezit heeft. Dan hoeft u niet alles nieuw aan te schaffen!

3. Zorg voor een duidelijk stappenplan Let er bij het kopen van uw keuken op of er een duidelijk stappenplan en montage instructies bij inbegrepen zitten. Het zelf installeren van uw keuken wordt op die manier een stuk overzichtelijker. 4. Bereid u van te voren goed voor Een goede start is het halve werk. Zorg dat u zeer precies werkt. Één centimeter verschil in het begin kan in een later stadium de aansluiting van uw oven dwarsbomen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.  

Professionals inschakelen

Bent u geen doorgewinterde klusser en klinken de bovenstaande stappen u te ingewikkeld? Of heeft u geen zin om zoveel tijd in te leveren? Dan is het een verstandige keuze om uw keuken professioneel te laten installeren. Zo weet u tenminste zeker dat uw keuken vakkundig geïnstalleerd wordt en is maatwerk mogelijk. Daarnaast gaat de installatie een stuk sneller, waardoor u niet dagenlang in een puinzooi hoeft te zitten. Sommigeinstallatiebedrijvenruimen zelfs aan het einde van elke werkdag de bende op.

Keukenmontage zelf doen of uitbesteden? Wat past bij u?