Keuken Leverancier
Image default
Keuken

Het bereiken van optimale verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid wordt gegarandeerd door algemene verkeersregels, maar ook door verkeerborden, regels voor specifieke weggebruikers en verkeersignalen op en langs de weg. Door je te houden aan die regels zorgt elke weggebruiker ervoor dat iedereen zich op de weg kan bevinden zonder gevaar te lopen of schade aan te richten. Echter, ondanks dat weggebruikers zich houden aan deze regels gebeuren er nog altijd ongelukken. Een vrachtwagenchauffeur kan zich bijvoorbeeld prima aan de regels houden, maar creëert toch gevaarlijke situaties wegens het feit dat hij te maken heeft met een dode hoek en beperkt zicht. Ook tractoren in de landbouw, bussen in het openbaar vervoer en ambulances hebben niet altijd volledig zicht, wat erg gevaarlijk is voor weggebruikers en omstanders, die zich eveneens aan de verkeersregels houden. Hoe kan het dan toch dat deze grote voertuigen een gevaar vormen?

Van Zwitserland zet zich al jaren in om de verkeersveiligheid naar een hoger plan te brengen door de focus te leggen op de zichtoptimalisatie van bestuurders in grote voertuigen. Vaak is er namelijk beperkt zicht in deze voertuigen door een dode hoek, waar de bestuurder niets kan zien, of is er een gebied aan de onderkant van het gevaarte, waardoor het zicht beperkt blijft. De camerasystemen van Van Zwitserland zijn daarom dé uitkomst om zicht te krijgen op de gehele situatie rondom grote voertuigen. Je moet er namelijk niet aan denken dat een ambulance door een grote menigte moet met beperkt zicht of dat een vrachtwagen langs een basisschool rijdt, terwijl zijn zicht niet optimaal is. Om deze gevaarlijke situaties te voorkomen, zijn een achteruitrijcamera vrachtwagen of achteruitrijcamera bestelbus essentieel.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden in zichtoptimalisatie voor uw voertuigen en zou ik graag bijdragen aan een hogere verkeersveiligheid? Laat dan niet op u wachten, maar onderneem actie door in contact te komen met Van Zwitserland.

Het bereiken van optimale verkeersveiligheid