Keuken Leverancier
Image default
Horeca

Waar moet een horeca keuken aan voldoen?

Wanneer je een nieuwe horeca gelegenheid opent, of je huidige horeca keuken gaat vervangen, is het belangrijk om na te gaan waar een horeca keuken überhaupt allemaal aan moet voldoen.

Wat heb je allemaal nodig in een horeca keuken?

Natuurlijk zijn een hoop apparatuur een persoonlijke keuze, of alleen noodzakelijk voor specifieke werkzaamheden. Niet elke horeca keuken zal er daarom hetzelfde uit zien. Toch zijn over het algemeen bij de meeste horeca zaken wel overeenkomsten wat betreft horeca keuken inrichting, dat zijn meestal dingen die in de regel toch wel noodzakelijk zijn.

Koelkasten en vriezers

Denk in dat kader bijvoorbeeld aan een koelkast en vriezer. Als je eten of drankjes verkoopt, kan je niet zonder deze apparaten. Het spreekt voor zich dat je dan van alles koud moet houden om je gasten blij te maken en om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Afhankelijk van je business, zal je bijvoorbeeld wellicht een grotere of kleinere vriezer nodig hebben etc.

Vaatwasser

Een vaatwasser is ook zo iets dat over het algemeen nodig is in elke horeca keuken. Ook hier geldt dat deze wat betreft de grootte afhangt van de diensten die je aanbiedt, en of er voornamelijk borden of glazen in moeten. Maar zonder vaatwasser, wordt het lastig voor een horeca ondernemer.

Het juiste bestek voor je horeca tent

Servies! Wat voor horeca tent je ook hebt, een keuken kan niet zonder servies. Of mensen nou alleen drinken, of ook eten, de consumpties moeten ergens in of op worden gereserveerd.

Oven, magnetron en frituur

Een goede oven/grill/magnetron is over het algemeen ook een echte must have. Hier kunnen gemakkelijke gerechten mee worden gemaakt voor in de kroeg, maar ook meer ingewikkelde gerechten voor in een restaurant. Ook hier geldt dat de grootte, de functies en het vermogen sterk zullen afhangen van de business. Sommige zaken zullen genoeg hebben aan een kleine (combi) variant, terwijl andere zaken er meerdere hebben.

Een frituur is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een kroeg zonder bitterballen is wel een lastig verhaal. Daarbij wordt een frituur ook in een restaurant vaker dan eens gebruikt.

Overige zaken

Een keukenmachine zullen de meeste horeca gelegenheden over het algemeen ook in hun bezit hebben. Met dit apparaat kan je praktisch werken. Je kan er mee kneden, kloppen, mixen deeg en beslag maken. Je kan er ook allerlei sauzen mee maken. Het is een erg veelzijdig apparaat dat je enorm veel tijd kan schelen.

Natuurlijk kan een horeca keuken niet zonder vers houd-bakjes of bakjes om ingrediënten veilig en luchtdicht in te bewaren. Daarbij zijn labels ook een echte must. Beiden zijn nodig om aan de wet- en regelgeving te kunnen voldoen.

Er zijn dus ontzettend veel opties wat betreft de horeca keuken inrichting. Kijk goed om je heen, praat met andere horeca ondernemers en laat je vooral informeren!

https://bouter.nl/