Keuken Leverancier
Image default
Electronica en Computers

De perfecte videokaart kopen

De perfecte videokaart kopen

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een Videokaart. Het belangrijkste is toch wel de grafische processor waarover hij beschikt ook wel bekend onder de naam GPU. Deze laat namelijk zien hoeveel extra rekenkracht hij aan een computer geeft. Als je het hebt over een game videokaart of een professionele dan zijn er eigenlijk maar 2 merken en dat zijn AMD en NVIDIA. Tevens is het geheugen ook erg belangrijk. Een hoog geheugen zorgt ervoor dat je kunt gamen zonder lags, maar het zorgt er ook voor dat je foto’s en video’s in een mum van tijd kunt bewerken. 

Een ander heel belangrijk punt is toch wel de aansluitmogelijkheid. Deze kan voorzien zijn van een VGA, HDMI of DVI aansluitingen. Sommige videokaarten hebben ook meerdere poorten zodat je ook meerdere schermen kunt aansluiten op de computer. Dit wordt veel gedaan door gamers, maar ook door mensen die foto’s en video’s bewerken. Op de hele exclusieve modellen zit ook een USB C poort. Deze kan namelijk vandaag de dag ook dienen als een video aansluiting. Als laatste is een goede koeling of meerdere ventilatoren ook belangrijk. Dit beschermd de videokaart tegen oververhitting als je hem urenlang gebruikt. Vaak is het prijsverschil minimaal.

Kies voor het beste product

Bij een videokaart moet je goed op het label best getest letten. Een videokaart koop je vaak maar eenmalig en hier wil je dan ook jarenlang mee vooruit kunnen. Het is niet alleen belangrijk dat hij goed weet te presteren, maar ook dat hij van duurzame materialen is gemaakt. Deze verlengen namelijk de levensduur. Ook het koelen is een heel belangrijk punt aangezien veel mensen 8 uur per dag de PC gebruiken of meer. Een paar tientjes meer kan al snel voor jarenlang plezier zorgen.