Keuken Leverancier
Image default
Dienstverlening

Wat doet de Chiropractor?

Een erkende chiropractor gebruikt speciale instrumenten of hun handen om gewrichten in het lichaam te manipuleren. Dit proces wordt ook wel spinale of gewrichtsmanipulatie genoemd. Het kan helpen pijn te verminderen en de uitlijning van het lichaam en de algehele fysieke functie te corrigeren. De chiropractor in Bennekom behandeld veel aandoeningen die het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat aantasten. Chiropractische zorg kan helpen bij lage rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, spierpijn en andere gewrichten van het lichaam.

 

Wat is een chiropractor?

Beschouw een chiropractor als een arts die voor elke vorm van spier-, gewrichts- of botpijn behandeld. Chiropractoren kunnen de traditionele medische zorg die u ontvangt aanvullen.

 

Wat doet een chiropractor?

Begrijpen wat chiropractoren doen is vrij eenvoudig: denk aan pijn, kraken en verrekkingen. Als u een probleem heeft waarbij uw bewegingsapparaat is betrokken, kan chiropractor Bennekom alternatieve behandelingsmethoden aanbieden. Chiropractoren schrijven geen medicamenten voor; hierdoor kunnen ze buiten de kaders denken. Een chiropractor kan zo bijvoorbeeld het volgende aanbevelen:

  • Weke delen therapie: om strakke spieren te ontspannen, spasmen te verlichten en spanning in de fascia (het bindweefsel dat elke spier omgeeft) los te laten.
  • Aanpassingen: om gewrichten voorzichtig opnieuw uit te lijnen en het bewegingsbereik te vergroten.
  • Gewrichtsbracing / taping (bijv.Kinesio-taping): ter ondersteuning van verstuikte gewrichten of spieren tijdens het helen.
  • Oefeningen en rekoefeningen: om de mobiliteit en het bewegingsbereik te herstellen en te behouden.
  • Verwijzingen naar experts op het gebied van integratieve geneeskunde: voor advies over dieet en voeding om ontstekingen te verminderen en gewichtsverlies te bevorderen.
  • Behandelingen doen over het algemeen geen pijn. Maar pijn – vergelijkbaar met wat u zou kunnen voelen na een training – is een veel voorkomende bijwerking. Na verloop van tijd passen uw spieren zich echter aan.

 

Chiropractoren kunnen pijn overal in het lichaam behandelen: in het hoofd en de kaken, de schouders, de ellebogen en polsen, de heupen en het bekken, en de knieën en enkels. Ze kijken naar het hele bewegingsapparaat en behandelen de wortel van het probleem. Chiropractoren zorgen er niet alleen voor dat de gewrichten goed bewegen, maar ook dat de omliggende spieren goed functioneren.