Keuken Leverancier
Image default
Dienstverlening

Het wrappen van je keuken

De keuken is een belangrijke plek in het huis. Het is een plek waar iedereen samenkomt. Er wordt gegeten en er wordt geborreld. Vele belangrijke momenten vinden plaats in de keuken. Daarom is het ook fijn dat de keuken er goed uit ziet. Je keuken wrappen is daarvoor een goede oplossing. Wrappen is het (laten) beplakken van je keuken met plakfolie. Wrappen wordt steeds populairder en steeds meer mensen beginnen eraan. Het wrappen van je keuken is veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe keuken. Het plakfolie is verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Voor het beste resultaat is het verstandig een expert in te schakelen.

De voorbereidingen bij het wrappen van je keuken

Je kan zelf ook je eigen keuken wrappen. Het is een makkelijke manier om je keuken een nieuwe look te geven. Bij de voorbereidingen is het belangrijk op een aantal dingen te letten. Schroef eerst de keukenkastjes los. Vervolgens moet je de keuken helemaal schoon maken. De keukenkastjes en lades moeten helemaal spik en span zijn. Er mag geen stof meer op te vinden zijn. Vuil zorgt voor luchtbellen onder de folie. Daarnaast is het belangrijk de juiste benodigdheden te hebben. Zorg voor plakfolie, fijn schuurpapier, een viltje, een stanleymes en een föhn.

Hoe wrap je je keuken?

En dan is het tijd om de keuken echt te gaan wrappen. Knip eerst de folie op maat. Trek het begin van het beschermlaagje een stukje los en plak het vast aan het kastje. Strijk het goed glad. Trek vervolgens de rest van de beschermlaag eraf en gebruik het viltje om de folie glad te strijken. Blaas de zijkanten van de folie met een föhn naar beneden en plak het tegen de onderkant van het kastje. Laat het ten slotte een uurtje drogen. Heb je er nou geen goed gevoel over? Schakel dan een keuken wrap expert in. Deze weet precies hoe jouw keuken een fantastische make over moet krijgen.