Keuken Leverancier
Image default
Dienstverlening

Gips decoratie: wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

        In het huidige bouwscenario wordt gips steeds vaker gebruikt in bekledingen, scheidingswanden en verlaagde plafonds. En terecht, gips is immers een uiterst veelzijdig materiaal.

De voordelen van gips in de bouw hebben niet alleen te maken met de prijs van de producten, maar ook met het feit dat dit materiaal goede thermische en akoestische eigenschappen heeft. Bovendien is het een gemakkelijk aan te brengen product met een grote veelzijdigheid, dat een comfortabele en elegante interieur afwerking mogelijk maakt.

Lees ons artikel verder, leer meer over dit zeer populaire materiaal en bekijk wat de voordelen zijn van het inhuren van een professionele stukadoor Amersfoort!

1. Eenvoudige en snelle toepassing

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van gips is de eenvoud waarmee het kan worden aangebracht. Terwijl cement twee of drie lagen vereist alvorens te worden afgewerkt, kan een ervaren stukadoor Amersfoort gips in één enkele stap aanbrengen.

Na het aanbrengen duurt de volledige hechting gewoonlijk slechts zeven dagen. Gips heeft agglomeratieve eigenschappen, wat betekent dat het na vermenging met water in korte tijd hard wordt en binnen een week zijn definitieve vorm aanneemt.

2. Het is een materiaal met een grote kosten-baten verhouding

Naast de tijdwinst bij het aanbrengen en de opslagruimte is pleister een materiaal dat bijna drie keer goedkoper is dan de som van cement, zand en kalk die bij traditioneel pleisterwerk wordt gebruikt.

Als u zich zorgen maakt over de prestaties, weet dan dat een gekwalificeerde stukadoor Amersfoort ook minder verspilling van materiaal en dus geld veroorzaakt. Bij eenmalige toepassing wordt het gebruik van het materiaal in kleinere porties gedoseerd om een beter gebruik te waarborgen.

3. De pleisterafwerking heeft een mooi esthetisch effect

Wie niet afziet van schoonheid, kan gerust pleister als afwerkingsmateriaal kiezen. Of het nu wordt toegepast op het plafond van de badkamer, het lijstwerk van de kamers of de muren van het huis, pleisterwerk is in staat om een modern en onberispelijk effect te geven.

Als gevolg van deze keuze hebt u een glad oppervlak, wit en klaar om de verf te ontvangen. Gips wordt gecombineerd met verschillende afwerkingsmaterialen, zoals keramische tegels, porseleinen tegels, glas, enz. Als u de voorkeur geeft aan een meer verfijnde bewerking, kan de stukadoor Amersfoort het pleisterwerk in verschillende composities en texturen gieten.

4. Meer thermisch en akoestisch comfort

Het pleisterwerk wint steeds meer aan bekendheid als thermisch isolatiemiddel. Wanneer toegepast in de afwerking van muren en andere oppervlakken, blijft de binnentemperatuur langer gereguleerd en geïsoleerd van de buitenwereld.

Bovendien kan het materiaal de akoestiek van de omgevingen nog verbeteren wanneer het wordt gebruikt in de vorm van met glaswol gevulde platen. De functie van deze wol is het blokkeren van het geluid dat in een ruimte wordt voortgebracht.

5. Helpt bij het aanpassen van projecten

Naast het poeder formaat dat in coatings wordt gebruikt, is het gips te vinden in modellen van prefab-platen als aanvulling op de decoratie van omgevingen.

Dit type afwerking kan worden gebruikt om hardware, leidingen en elektrische installaties te verbergen en ook om balken en andere structurele elementen te verhullen.

Met zijn enorme decoratieve mogelijkheden krijgt dit materiaal speciale nadruk in gedifferentieerde verlichtingsprojecten, omdat het de mogelijkheid biedt het licht te richten en steun biedt aan lampen, spots en diverse verlichtingsarmaturen.