Keuken Leverancier
Image default
Dienstverlening

Betonnen aanrechtbladen trend voor nieuwe keuken

Of u nu een nieuw huis gekocht heeft of dat u eindelijk aan die grote verbouwing wilt beginnen, een nieuwe keuken staat hoog op uw wensenlijst. De keuken is de centrale plek in uw huis waar u natuurlijk kookt, maar in een moderne woonkeuken bent u ook gezellig samen met uw gezin. Daarnaast kunt u heerlijk met vrienden borrelen in uw ruime moderne keuken. Naast de kastjes en apparatuur, is het aanrechtblad één van de belangrijkste keuzes. Het aanrechtblad bepaalt voor een groot deel de look van uw nieuwe keuken. Een van de trends voor nieuwe keukens zijn betonnen aanrechtbladen.

Nieuwe keukens steeds vaker met betonnen aanrechtbladen

Steeds meer mensen kiezen voor een betonnen aanrechtblad. Wanneer u aan de keuze voor het aanrechtblad voor uw nieuwe keuze toe bent, dan is een betonnen aanrechtblad zeker het overwegen waard. Een betonnen aanrechtblad geeft uw keuken een moderne robuuste uitstraling. Met name in een industriële woonstijl komt een betonnen aanrechtblad optimaal tot zijn recht. Maar ook in een landelijke woonstijl, is een betonnen aanrechtblad een mooi element.

Eigenschappen van een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad is gemaakt van cement. Hierdoor is het blad bijzonder sterk en hittebestendig. Je hoeft niet bang te zijn dat het blad beschadigt als u er een hete pan op zet of als er per ongeluk hete olie uit een pan spat. Betonnen aanrechtbladen zijn tevens slijtvast. Krassen of andere beschadigingen komen nagenoeg niet voor bij betonnen aanrechtbladen. Een betonnen blad is goed op maat te maken, ook als u eigenzinnige vormen in uw nieuwe blad wenst. Het is wel belangrijk om vuil zo snel mogelijk van het betonnen blad te verwijderen. Als vuil te lang blijft zitten, kan het in het beton trekken en in het ergste geval een doffe plek veroorzaken. De prijzen van betonnen aanrechtbladen variëren behoorlijk. Hoe dikker het blad, des te duurder.

Betonlook als alternatief

Het is ook mogelijk om een blad te kiezen dat eruit ziet als een betonnen blad, maar van een ander materiaal gemaakt is. Dit noemen we betonlook. Een betonlook blad is minder duur dan een echt betonnen blad. Afhankelijk van uw wensen en eisen, kiest u het materiaal waar het betonlook blad van gemaakt is. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Zo is een kunststof betonlook blad relatief goedkoop, maar niet hittebestendig en kan een composiet blad