Nieuwe artikelen

Soorten japanse messen

Messen en zwaarden worden in Japan gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het smeden en creëren van deze messen vereist enorm veel ervaring, vaardigheid en techniek en mede hierdoor worden Japanse messen gezien als de hoogste kwaliteit messen en zwaarden die bestaan. De zwaarden of messen worden gesmeed uit verschillende soorten materialen en daardoor zijn er veel verschillende soorten messen voor bepaalde situaties. Bij Japanse keukenmessen is dit ook van toepassing en daarom worden deze messen veel gebruikt door chefkoks of restauranteigenaren. Hieronder staan 5 soorten japanse koksmessen en de toepassing ervan.

Soorten japanse messen

Modellen Japanse keukenmessen

  • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
  • Santoku: De letterlijke vertaling van dit mes is 3 goede dingen. Dit is een referentie naar de drie snijfuncties van het mes, snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het is dus een allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vis, vlees en kruiden. Dit is een van de populairste Japanse koksmessen.
  • Gyuto: Dit allround mes wordt gebruikt voor het snijden van groente, vlees en vis. Dit mes heeft het meeste weg van westers koksmes en is naast de Santoku het populairste model.
  • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
  • Aogami: Dit kleine mes wordt binnen Japan gebruikt als officemes, maar is ook goed te gebruiken als klein schilmesje
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Keuken-leverancier.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Welke apparatuur is onmisbaar in een moderne zorgkeuken?

Een zorgkeuken is veel meer dan een plek waar maaltijden worden bereid. In zorginstellingen zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en behandelcentra draait het om veiligheid, hygiëne en het voldoen aan dieetvoorschriften. Dat vraagt om zorgvuldig geselecteerde apparatuur en een betrouwbare leverancier die deze specifieke behoeften begrijpt en vertaalt naar de juiste keukeninrichting. Regeneratieovens en combisteamers In zorgkeukens is flexibiliteit en consistentie cruciaal. Regeneratieovens en combisteamers zijn hét hart van de keuken. Ze herstellen eerder bereid voedsel op de juiste temperatuur, met behoud van structuur en smaak. Daarbij garanderen ze voedselveiligheid door nauwkeurig temperatuurbeheer. Ideaal voor momenten waarop maaltijden snel en veilig opnieuw geserveerd moeten worden. Diepvries- en koelunits Temperatuur is een belangrijke factor bij voedselveiligheid binnen zorginstellingen. Moderne koel- en vriesunits met betrouwbare temperatuurbewaking zijn daarom onmisbaar. Ze stellen zorgkeukens in staat om maaltijden in optimale omstandigheden te bewaren zonder concessies te doen aan kwaliteit of voedselveiligheid. Regeneratiekarren en transportwagens Efficiëntie op

Gepubliceerd door Keuken Leverancier.nl