Nieuwe artikelen

Soorten japanse messen

Messen en zwaarden worden in Japan gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het smeden en creëren van deze messen vereist enorm veel ervaring, vaardigheid en techniek en mede hierdoor worden Japanse messen gezien als de hoogste kwaliteit messen en zwaarden die bestaan. De zwaarden of messen worden gesmeed uit verschillende soorten materialen en daardoor zijn er veel verschillende soorten messen voor bepaalde situaties. Bij Japanse keukenmessen is dit ook van toepassing en daarom worden deze messen veel gebruikt door chefkoks of restauranteigenaren. Hieronder staan 5 soorten japanse koksmessen en de toepassing ervan.

Soorten japanse messen

Modellen Japanse keukenmessen

  • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
  • Santoku: De letterlijke vertaling van dit mes is 3 goede dingen. Dit is een referentie naar de drie snijfuncties van het mes, snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het is dus een allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vis, vlees en kruiden. Dit is een van de populairste Japanse koksmessen.
  • Gyuto: Dit allround mes wordt gebruikt voor het snijden van groente, vlees en vis. Dit mes heeft het meeste weg van westers koksmes en is naast de Santoku het populairste model.
  • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
  • Aogami: Dit kleine mes wordt binnen Japan gebruikt als officemes, maar is ook goed te gebruiken als klein schilmesje
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Keuken-leverancier.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Na de verkoop: hoe bereid je je voor op een nieuwe woning

Na het tekenen van het koopcontract begint een nieuwe fase. De woning is verkocht. De volgende stap wacht. Je staat aan het begin van een periode waarin veel keuzes samenkomen. Tijd, geld en woonruimte moeten op elkaar aansluiten. Je wilt grip houden, overzicht bewaren en verrassingen voorkomen. Alles draait om heldere beslissingen. Denk aan tijdelijke woonruimte, dubbele lasten of de juiste verhuisdatum. Die keuzes bepalen of je met rust of stress de overgang ingaat. Door nu te plannen, houd je controle. Je richt je dan met vertrouwen op de start in je nieuwe woning. Tijdelijk wonen en de tussenperiode overbruggen Tussen de verkoop en de oplevering van je nieuwe woning zit vaak een gat. Daar moet je iets mee. Regel daarom op tijd tijdelijke woonruimte. Een vakantiehuisje, logeren bij familie of tijdelijk huren zijn mogelijke opties. Je keuze hangt af van je budget, gezinssituatie en werk. Denk ook aan je

Gepubliceerd door Keuken Leverancier.nl