Keuken Leverancier
Image default
Bedrijven

Leuk voor iedereen is dit

Gaaf schilderen op nummer wordt vaak weggezet als een hobby voor oude mensen, maar dat is helemaal niet waar. Het wordt tegenwoordig weer steeds meer gedaan en in elke speelgoedwinkel is het wel te koop. Bij schilderen op nummer krijg je een canvas waar al een tekening op staat. Deze tekening is onderverdeeld in vakjes. In deze vakjes staan dan weer een nummer en dat nummer is dan gelinkt aan een kleur. Je krijgt alle kleuren verf die je nodig hebt bij de verpakking, samen met een aantal kwasten. Als je niet zo goed kunt tekenen of verven, is dit dus de ideale manier om alsnog een gaaf schilderij te maken.

Op jouw niveau

Er zijn een aantal verschillende moeilijkheidsgraden bij schilderen op nummer. Voor de jongere kinderen zijn de vakjes een stuk groter dan voor volwassen. Kinderen hebben vaak namelijk nog niet de precisie om dat uit te voeren en hebben dus baat aan een groter oppervlak. Bij ouderen is het tegenovergestelde het geval, zij doen dit vaak juist voor de uitdaging en zijn het liefst uren bezig met zo’n doek. Het leukste is dat er steeds meer variatie op de markt komt, zo kan je ook een afbeelding kiezen die volledig bij jou past. Zo is er van elk dier wel een schilderij te krijgen, maar je kan ook gaan voor een mooi landschap of een boeketje.

Nieuwe cadeau hype

Schilderen op nummer is ook een leuke bezigheid om samen te doen. Als je een XL doek koopt, kan je die op tafel neerleggen en kunnen jullie beide aan een andere kant beginnen. Zodra je schilderij af is kun je hem thuis een mooi plekje geven. Het wordt ook vaak als cadeau weggegeven, want wat is er nou leuker dan zo’n persoonlijk cadeau? Al iemands tijd en energie zit in zo’n doek verwerkt en dat is natuurlijk ook wel wat waard. Schilderen op nummer is ook een leuk idee om aan iemand te geven op zijn of haar verjaardag. Dan heeft diegene zelf wat te doen.