Keuken Leverancier
Image default
Bedrijven

Keuken organiseren als gewoonte

De keuken neemt zo’n belangrijke plaats in het moderne huishouding in dat er zelfs speciale opruimcoaches bestaan die mensen helpen om beter uit te komen met de inrichting ervan. Dit komt natuurlijk door de enorme hoeveelheid spullen die we tegenwoordig in ons bezit hebben.

Dit houdt in dat een goede indeling van kastjes erg belangrijk is. Een tip hierbij is dat je kritisch kijkt naar de indeling en er voor zorgt dat je logisch te werk gaat. Hierdoor maak je het jezelf gemakkelijk en loopt het koken op rolletjes.

Logische volgorde

Denk hierbij aan pannen in de buurt van het fornuis plaatsen. Keukengerei leg je in de buurt van het fornuis zodat je tijd bespaart. Je weet immers waar het ligt. Het is hierbij bovendien zaak om ruimte te winnen. Er zijn speciale pannenrekken die er voor gemaakt zijn om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen.

Voor de bestekbak zou je een uitschuifbare Yamazaki bak kunnen nemen. Dit heeft als voordeel dat het in iedere lade past en dat het sorteerbakken heeft. Hierbij weet je dan ook weer precies waar alles ligt en je houdt het geheel zo efficiënt mogelijk georganiseerd.

Ook bij glazen en borden kun je inventief te werk gaan. Een rek is overzichtelijker dan een kast. Zorg er wel voor dat je voldoende plek hebt om een rek te plaatsen. Soms kan het aan een muur hangen of aan een deur.

Keukenmachines

De grote boosdoener in de keuken wat betreft het innemen van ruimte zijn eigenlijk de keukenmachines. Van broodrooster tot frituurpannen, ze nemen vaak broodnodige ruimte in beslag. Het is zaak om dit goed op te bergen en alleen naar voren te halen op het moment dat je er daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

Dit gaat al helemaal op voor machines die maar één keer per jaar worden gebruikt. De regel is dat alleen voorwerpen die dagelijks gebruikt worden een centrale plek krijgen. Dan schep je orde in de chaos en voorkom je dat je onnodig wordt afgeleid.

Bewaar ook geen spullen die kapot zijn. Blijf met een kritisch oog kijken en beschouw alles vanuit een oogpunt van noodzakelijkheid. Zo is het ook een kwestie van het organiseren van de rommel. Vaak worden allerhande spullen in een la gestopt en wordt alles onvindbaar, terwijl het gebruik maken van organisers je leven zo kan veraangenamen.

De voorraadkast moet met dezelfde kritische blik bekeken worden. In de eerste plaats is de controle op houdbaarheid en de verloopdatum van het voedsel van primair belang. Je kunt een nieuwe ordening maken op basis van datum en type product. 

Zorg ervoor dat de ruimte maximaal wordt benut. Dit kan met gebruik van organisers, laden, efficiëntere kasten en indelingen. Het is tevens ook van belang om oude spullen op tijd weg te doen en de keuken dagelijks schoon te houden. Het is een klein beetje discipline waar je veel voor terug krijgt.

 

https://web-wings.nl/