Keuken Leverancier
Image default
Bedrijven

Glaslijm, redder in nood

Je hebt haast en in de stress stoot je het vaasje van je oma om tijd voor glaslijm. Wat je natuurlijk het beste kan gebruiken is glaslijm. Veel mensen herkennen zich wel in deze situatie, altijd onhandig. Daar gaat een glas, een vaasje een mooie kandelaar en ga zo maar door. Ongelukjes gebeuren maar hoe los je dat op. Al helemaal als er emotionele waarde aan zit gooi je dat niet zomaar weg. Maar hoe kun je van die stukjes weer een vaas maken. In dat geval kan je dus deze soort lijm gebruiken om er weer een geheel van te maken.

Hoe gebruik je glaslijm?

Je kan het bij heel veel verschillende materialen gebruiken. Maar niet altijd dus check altijd even of je materiaal geschikt is of dat je beter een andere lijm kan gebruiken. Bijvoorbeeld secondelijm, het nadeel daarvan is alleen dat het sneller kan loslaten. Bij glaslijm is dat niet het geval. Het is een hele sterke lijm en transparant, twee grote voordelen in tegenstelling tot bijvoorbeeld secondelijm. En niet alleen dat, het kan hele uiteenlopende temperaturen aan, het hard niet uit en het blijft flexibel. Makkelijk dus om te gebruiken bij klusjes.

Niet gelukt

Is je omgestoten vaasje of glaasje nou echt in honderdduizend stukjes? En kan glaslijm je ook niet meer helpen dan zijn er natuurlijk andere manieren om dit op te lossen. Als er niks meer aan te doen is kan je er misschien ook iets anders van maken. Wees creatief, probeer bijvoorbeeld te mozaïeken met de resten van het vaasje. Als ook dit niet wil lukken kan je natuurlijk altijd een vervanging zoeken. Er zijn tegenwoordig steeds meer leuke kringloopwinkels en antiekwinkeltjes waar je vaasjes, glaasjes, kandelaars, potjes een tweede leven kan geven. Er zit vaak een verhaal achter en dat is natuurlijk veel leuker dan iets nieuw kopen wat heel veel mensen hebben. Je kan dan echt iets unieks vinden en daarnaast vaak mooie prijsjes.