Keuken Leverancier
Image default
Woningen

Beton ciré, wat is het en wat zijn de voordelen?

Mensen houden tegenwoordig van een naadloze vloer. Naar alle waarschijnlijkheid is dit een stelling die je niet meteen zal verbazen, integendeel. Wanneer ook jij in jouw huis wil kunnen rekenen op de aanwezigheid van een dergelijke vloer zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor beton ciré al snel kan zijn gemaakt. Wanneer je de keuze maakt voor dit type materiaal zal je automatisch kunnen rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. Ben jij ook benieuwd wat deze voordelen nu in de praktijk precies zijn? Dan moet je zeker nog even onderstaande informatie doornemen.

Wat is beton ciré?

Om te beginnen geven we je graag even aan wat beton ciré nu precies is. Het betreft hier eigenlijk een dunne afwerkingslaag welke ervoor zorgt dat er een stoere betonlook kan worden gecreëerd. Voor deze afwerkingslaag geldt dat ze beschikt over een dikte van ongeveer zo’n 2 à 3 mm. Deze is vervaardigd uit een combinatie van verschillende zaken zoals:

  • Cement;
  • Hars;
  • Toeslagstoffen;
  • Pigmentpoeder;

In het verleden was het eigenlijk zo dat er eerder zelden voor werd gekozen om gebruik te maken van een dergelijke afwerking voor een vloer in een particuliere woning. Daar is ondertussen wel verandering in gekomen. Heel wat mensen willen zelfs helemaal niets anders meer dan deze afwerking. Dat is niet alleen te wijten aan het feit dat ze een naadloos karakter heeft, bovendien brengt ook de geringe van slechts maximaal 3 mm enkele zeer interessante voordelen met zich mee.

Wanneer gebruikmaken van beton ciré?

Zowel wanneer je de keuze hebt gemaakt om een volledig nieuw gebouw te realiseren als wanneer je bijvoorbeeld een bestaand pand wenst te renoveren zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor het gebruik van beton ciré ontzettend interessant kan zijn. Voor heel wat verschillende vormen van vloeren geldt dat ze niet of nauwelijks te plaatsen zijn wanneer er sprake is van renovatiewerken. Bij dit type vloer hoef je daar echter helemaal niet voor te vrezen. Je moet er in principe alleen wel rekening mee houden dat er bepaalde eisen worden gesteld aan de ondergrond. Voor deze ondergrond geldt dan ook dat ze verplicht niet alleen vlak, maar ook vormvast moet zijn. Dit is wel een zeer belangrijke eis waar je bij het plaatsen van zo’n vloer aandacht aan moet besteden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Ben jij ook van plan om een beton ciré vloer in je woning te laten plaatsen? Fantastisch! In dat geval zijn er namelijk best wel wat voordelen die je zal kunnen ondervinden zoals:

  • De vloer is volledig waterdicht en bovendien ook krasbestendig;
  • Ze is bijzonder onderhoudsvriendelijk;
  • Te realiseren op zowat elk type van ondergrond;
  • Je kan ze volledig personaliseren;

De vele voordelen die je hierboven hebt kunnen lezen hebben duidelijk gemaakt dat er best wel wat redenen aangehaald kunnen worden om ervoor te kiezen om dit type vloer in je huis te gaan realiseren. Zou jij dus met andere woorden ook graag de beschikking willen hebben over een kwalitatieve, onderhoudsvriendelijke en mooi uitziende vloer? Dan mag het in de praktijk duidelijk zijn dat de keuze voor beton cire vloeren al vrij snel kan zijn gemaakt.