Keuken Leverancier
Image default
Gezondheid

De 3 meest voorkomende “fouten” tijdens het sapjuicen!

Van sapjuicing krijg je ontzettend veel gezondheidsvoordelen en daarom zou het eigenlijk voor iedereen een vast onderdeel moeten uitmaken van het dieet. Op deze manier krijg je een heleboel groente en fruit in je lichaam, en omdat het vloeibaar is wordt dit heel snel opgenomen in je cellen. Dit is echt het tegenovergestelde van het eten van rauwe groente dan moet je lichaam veel meer moeite doen om het op te nemen.

  1. Het niet kauwen op je groentesap.

Op voedsel dient gekauwd te worden, en ook groentesappen wordt door je lichaam gezien als voedsel. Het is dus belangrijk om het sap niet in één keer op te drinken, maar om bij elke slok de sap in je mond op en neer te bewegen voor het doorgeslikt wordt. Dit komt omdat voedsel in de mondholte wordt gemengd met speeksel. Speeksel heeft verschillende functies, zo bevat het bepaalde enzymen die een begin maken aan het verteringsproces en ze zijn cruciaal voor het transporteren van de voedingsstoffen naar de cellen. Als er dus geen speeksel wordt gemengd bij het sap, neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op.

  1. De groentesap drinken op een volle maag.

Er zijn veel mensen die de fout maken om de sapjes op een volle maag te drinken. Het probleem wat dan op komt zetten is vaak brandend maagzuur. Dit komt omdat er vertering- en opname problemen kunnen ontstaan, als het verse sap op een volle maag wordt gedronken. Als het op een lege maag wordt gedronken komen de vitaminen en mineralen direct in de bloedbaan terecht. Het is dus handig om na een maaltijd minimaal 2 uur te wachten voordat je een groentesap drinkt en wacht na je groente sap ongeveer 20 minuten voor je weer aan een maaltijd begint.

Waarom juicen om sap te krijgen?

  • Variëteit is het belangrijkst, Zorg voor veel verschillende groente en beperk jezelf niet tot enkel 2 soorten.

  • Juicen is de enige manier om alle krachtige voedingsstoffen uit de groene bladgroente, ultiem opneembaar binnen te krijgen.

  • Juicing levert op een eenvoudige manier een enorme boost op, deze boost is niet te behalen met kauwen op een niet te verwerken hoeveelheid groenten.

Onze aanrader om eens te kijken wat u van gejuiced sap vind is de Popey van The Juice Factory. Als u al iets bekender bent met groente sap, probeer dan eens de Let’s Rock van The Juice Factory.