Nieuwe artikelen

Horeca kraan – tappen en spoelen zonder problemen

Een gewone kraan kan het werk thuis vaak goed doen maar mist wel de extra’s van een kraan die benut wordt in de horeca. De enige professionele kraan die vanaf de zakelijke markt massaal in privé keukens terecht is gekomen, is de quooker, ofwel de kokendwaterkraan. Maar ook bij dit type kraan zie je snel dat het bij de privé kraan aan duurzaamheid ontbreekt. Zulke kranen zijn lang niet zo robuust als een horecakraan. De kraan voor in de zakelijke keuken heeft nog een paar andere voordelen. Die is namelijk speciaal ontworpen voor een aantal functies. Dat kan het tappen van bier zijn of, iets heel anders, het spoelen van servies. Een horeca kraan is met andere woorden toegespitst op bepaalde functies en een privé kraan is voor gewoon, algemeen gebruik. De zakelijke kraan munt ook uit in veiligheidsvoorzieningen; denk aan kindersloten of temperatuurregeling.

 

De horeca kraan, een stevig geheel

Of je nu kleinschalig bezig bent als horecatentje of een flinke zaak runt, ergens bevindt zich het hart van je horecazaak en dat is natuurlijk waar je kranen hebt gemonteerd; vaak in de keuken maar natuurlijk ook in de bar. Door het intense gebruik alleen al, ga je niet akkoord met een gewone huis-tuin-en-keuken-kraan. Want die begeeft het veel sneller dan een horeca kraan. Een zakelijke kraan werkt eigenlijk net zoals een gewone kraan. Je hebt een combinatie van kleppen, leidingen en een handbediening om de waterstroom op gang te laten komen en te regelen. Wel is de horecakraan wat ‘rijker’ qua kleppen en leidingen. Zo’n kraan kan bijvoorbeeld bier of andere drank onder druk vanuit een fust of vat door de leidingen omhoog laten komen.

 

De horeca kraan: vijf soorten

Ben je toe aan nieuwe kranen of richt je nu je nieuwe zaak in? Check dan even naar de mogelijkheden van de betere kraan en welke soorten er zoal zijn. Bijvoorbeeld:

 

• Kolomkranen

• Spoelkranen

• Koffie kranen

• Kokend waterkranen

• Barista kranen

 

Kolomkraan en spoelkraan

Vaste gast in de horeca is de kolomkraan, vooral bij bars en cocktailbars. Kolomkranen zijn ontworpen om goed drank zoals bier of cider te kunnen tappen. Meestal zijn ze aan een muur gemonteerd en bevatten diverse hendels waar verschillende dranken uit kunnen getapt. De spoelkraan is een essentieel element in elke professionele keuken. Deze spoelt bestek, glazen, serviesgoed, enzovoort. Vaak hebben spoelkranen een hogere uitloop zodat je er gemakkelijk grote voorwerpen onder kunt afspoelen; denk aan potten en pannen. De flexibele spoelkraan heeft daarnaast ook nog een uittrekbare slang zodat je nog meer speling hebt bij het spoelen.

 

Horeca, gericht op koffie?

Veel horecagelegenheden halen een deel van hun winst uit het serveren van koffie. Daar zijn speciale koffie kranen voor in de handel. Die zijn ontworpen om handig warm water te tappen voor koffie of thee. Ze zijn meestal inclusief temperatuurregeling. Is koffie (en andere warme drank) een hoofdmoot binnen je business? Dan zou je ook even moeten kijken naar de barista kranen. Die hebben allerlei extra functies zoals een uittrekbare slang voor het stomen van melk; en ook diverse opties voor de waterstraal. Een variant hierop is de kokendwaterkraan. Die wordt ook ingezet voor het snel maken van soepen of voor het blancheren van groenten. Zo’n horeca kraan is beveiligd met diverse functies want je wilt beslist niet dat je personeel verbrande handen oploopt.

Kijk ook eens naar een professionele vaatwasser als je de efficiëntie van je horecazaak wilt verbeteren.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Keuken-leverancier.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Ontdek de Beste Snackbar in Spijkenisse

Snackbars zijn een integraal onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. In Spijkenisse, een stad met een divers en levendig eetlandschap, bieden snackbars een unieke culinaire ervaring voor zowel lokale fijnproevers als spontane eters. Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis door een specifieke Snackbar in Spijkenisse, en kijken we naar wat deze eetgelegenheid zo bijzonder maakt. De Geschiedenis van Snackbar in Spijkenisse Oorsprong van de Snackbar Cultuur De snackbar cultuur in Nederland vindt zijn oorsprong in het begin van de 20e eeuw. Oorspronkelijk waren snackbars eenvoudige eetstalletjes waar mensen snel een hapje konden eten. Deze stalletjes evolueerden al snel tot vaste eetgelegenheden, bekend om hun snelle service en betaalbare prijzen. Evolutie en Betekenis In de loop der jaren zijn snackbars een essentieel onderdeel van de Nederlandse samenleving geworden. Ze bieden niet alleen voedsel aan, maar dienen ook als sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen, ontspannen en genieten van een informele maaltijd.

Gepubliceerd door Keuken Leverancier.nl