Keuken Leverancier
Image default
Aanbiedingen

Strijken als een pro: handige tips voor perfect gestreken kleding

Strijken als een pro: handige tips voor perfect gestreken kleding

Het strijken van kleding kan soms als een tijdrovende klus aanvoelen, maar met de juiste technieken en tips kun je deze taak gemakkelijker en efficiënter maken. Of je nu een hekel hebt aan strijken of het als een therapeutische bezigheid beschouwt, hier zijn enkele handige tips die je kunnen helpen om je kleding er altijd perfect gestreken uit te laten zien.

 

1. Sorteer je kleding

Begin met het sorteren van je kleding op basis van het soort stof en de strijktemperatuur. Dit helpt om het strijk proces gestroomlijnder te maken, omdat je niet constant de temperatuur hoeft aan te passen.

 

2. Investeer in een goede strijkplank en strijkijzer

Een stevige strijkplank en een kwaliteitsvol strijkijzer zijn de basisvereisten voor een goed strijkresultaat. Kies een strijkplank met een stevig oppervlak en een strijkijzer dat gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende stoffen.

 

3. Gebruik stoom

Stoom is je beste vriend tijdens het strijken. Het helpt om kreukels snel en gemakkelijk glad te maken. Veel moderne strijkijzers hebben een stoomfunctie, maar je kunt ook een aparte stomer gebruiken voor lastige plooien.

 

4. Begin met delicate stoffen

Als je een mix van verschillende stoffen hebt, begin dan met de delicate stoffen. Op deze manier voorkom je dat een te hete strijkplaat je delicate kleding beschadigt.

 

5. Strijk binnenstebuiten

Bij bedrukte shirts en kleding met delicate prints is het een goed idee om ze binnenstebuiten te strijken. Hierdoor blijft de print beschermd tegen directe hitte.

 

6. Rol kleding op

Heb je moeite met het strijken van mouwen en broekspijpen? Rol de kledingstukken op voordat je ze strijkt. Hierdoor kun je de stof gemakkelijker gladstrijken zonder onnodige vouwen.

 

7. Hang kleding direct op

Als je een kledingstuk direct na het strijken ophangt, voorkom je dat er opnieuw kreukels ontstaan. Kies voor een hanger die bij de vorm van het kledingstuk past om het resultaat te behouden.

 

8. Strijk in de juiste volgorde

Begin bij het strijken van de kraag en de manchetten en werk geleidelijk naar de rest van het kledingstuk toe. Hierdoor voorkom je dat je al gestreken delen weer kreukelen terwijl je de rest van het kledingstuk aanpakt.

https://www.vantende.nl/